Rattijuopot ja huumekuskit työllistivät poliisia Turun seudulla perjantaina

Poliisi määräsi useita kuljettajia ajokieltoon rattijuopumuksesta muun muassa Turussa, Naantalissa ja Raisiossa.

poliisi
Kuvassa on poliisiauto, taustalla aurinko laskee.
Uudenmaan liikkumisrajoitus on voimassa 19. huhtikuuta saakka. Silja Viitala / Yle

Poliisi puuttui useamman alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneen henkilön autoiluun Turun seudulla perjantaina.

Kaarinassa poliisi pysäytti aamupäivällä Saaristotiellä 1990-luvulla syntyneen naisen, jonka epäillään käyttäneen amfetamiinia. Nainen oli myös jo valmiiksi ajokiellossa. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Turussa poliisi pysäytti Vanhalla Hämeentiellä iltapäivällä vuonna 1990 syntyneen miehen, jonka huumepikatesti näytti positiivista kokaiinille. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Mathilda Wreden kadulla taas poliisipartio havaitsi ajoneuvon, joka haluttiin tarkistaa. Ajoneuvoa kuljetti tällöin mieshenkilö. Poliisipartion saavutettua auton kuljettajan paikalla istuikin nainen. Molemmat puhallutettiin. Naista epäillään rattijuopumuksesta. Myös mies puhalsi positiiviset lukemat, mutta lopullinen tulos selviää verikokeiden tulosten varmistuttua.

Nainen myönsi, että he olivat vaihtaneet kuskia ennen kuin poliisipartio pysäytti heidät. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehellä ei ollut lainkaan ajo-oikeutta, eli häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lauantai-illan aikana poliisi pysäytti ja puhallutti kuljettajia myös Naantalissa ja Raisiossa. Useita kuljettajia epäillään muun muassa rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.