Yksi uusi koronavirustartunta löytyi Länsi-Pohjassa, muualta Lapista ei uusia tartuntoja viikkoon

Lapissa tartuntoja on nyt yhteensä 187.

koronavirus
Ett coronavirustest som är på väg ut på marknaden förevisas i Belgien.
Lapissa lisätään koronavirustestejä.Rex Features/All Over Press

Lapissa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Se löytyi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelta, jossa on vahvistettu nyt yhteensä 99 tartuntaa. Kun mukaan lasketaan Lapin sairaanhoitopiirin 88 tartuntaa, koko Lapissa tartuntoja on nyt yhteensä 187.

Koronavirusepidemia on julistettu alkaneeksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. Julistuksen taustalla ovat parin viime viikon aikana kasvaneet tapausmäärät.

– Edelleenkään ei kuitenkaan näytä siltä, että tauti liikkuisi vapaana väestössä. Kaikki tautitapaukset ovat tulleet tiedossa olevista tartuntaketjuista, johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä sanoo.

Lapin sairaanhoitopiirissä edellisestä tartunnasta viikko

Länsi-Pohjan naapurissa, Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja ei ole löytynyt. Edellinen uusi tartunta löytyi viikko sitten lauantaina. Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä varmistettu 88 tartuntaa.

– Infektioita on tosi vähän muutenkin liikkeellä alueella eikä koronavirustartuntaketjuja ole, infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä sanoo.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella lisätään koronatestien tekemistä.

– Testaamista ei lisätä vielä ensi viikolla, vaan sitä seuraavalla viikolla. Siitä eteenpäin testeihin pääsee matalalla kynnyksellä, Broas lupaa.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus