Valkoisessa talossa ei pidetty tilannekatsausta – NBC: Avustajat huolissaan Trumpin esiintymisten vaikutuksista

Presidentti Donald Trump ehti pitää 50 tilannekatsausta putkeen. Lauantaina hän kiukutteli Twitterissä.

Donald Trump
Presidentti Donald Trump
Presidentti Donald Trumpin leirissä ollaan huolissaan presidentin lehdistötilaisuuksien vaikutuksesta hänen suosioonsa.Mandel Ngan / Lehtikuva

Yhdysvalloissa Valkoisessa talossa ei pidetty lauantaina tilannekatsausta koronavirukseen liittyen. Presidentti Donald Trumpin johtamia tilannekatsauksia ehdittiin pitää 50 päivää putkeen. Presidentti itse kirjoitti Twitterissä, että tiedotustilaisuudet eivät ole hänen aikansa arvoisia.

– Mikä hyöty on pitää Valkoisen talon tiedotustilaisuuksia, kun rampavirta media (lamestream media) kysyy vain vihamielisiä kysymyksiä ja kieltäytyy raportoimasta totuutta ja ja faktoja tarkasti. Ne saavat ennätyslukuja ja Amerikan kansa ei muuta kuin valeuutisia. Ei ole ajan ja vaivannäön arvoista, Trump kirjoitti.

Avustajat huolissaan tilannekatsausten vaikutuksesta

NBC (siirryt toiseen palveluun) kertoi lauantaina, että Trumpin leirissä on mietitty, pitäisikö presidentin esiintymistä lehdistötilaisuuksissa rajoittaa, koska ne eivät ole presidentille kovin suosiollisia. Avustajien ja tukijoiden huoli on kasvanut viime aikoina Trumpin esiintymisten suhteen. Niistä voi seurata takapakkia politiikan puolella, kun vaaleihin on enää noin puoli vuotta aikaa.

Eräänlainen käännekohta koettiin torstaina, kun Trump innostui pohtimaan mahdollisia uusia keinoja koronaviruksen hoitoon.

– Oletetaan, että kehoon kohdistetaan UV-valoa tai muuten kovaa valoa. Tietääkseni ette ole tätä testanneet, mutta testaatte. Sitten ehdotin, että entä jos tuotte valon kehon sisään, minkä voi tehdä ihon läpi tai jollain muulla tavalla. Ja luullakseni aiotte testata sitäkin. Kuulostaa mielenkiintoiselta, Trump pohti.

Lisäksi presidentti heitti ilmoille ajatuksen desinfiointiaineiden sisäisestä käytöstä ihmiskehossa.

– Desinfiointiaine nujertaa viruksen minuutissa. Onko keinoa tehdä jotakin sellaista, ruiskuttaa sitä sisään tai... puhdistaa?

Torstain ideariihensä jälkeen Trump piti perjantaina viruskriisin lyhimmän tilannekatsauksen, joka kesti vain 21 minuuttia. Tuolloin hän ei ottanut vastaan lainkaan kysymyksiä.

Lauantaina päivällä Trump kertoi esittäneensä desinfiointiainekysymyksensä "sarkastisesti huoneessa olleille toimittajille".

Lue myös:

Trumpin idea UV-valosta ja desinfiointiaineesta koronapotilaiden hoidossa hämmentää – Keuhkolääkäri: desinfiointiaineella tehdään itsemurhia(24.4.)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus