1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaalla ei uusia todettuja koronavirustartuntoja viikonlopun aikana

Viikonlopun aikana uusia testeillä todennettuja koronaviruksen aiheuttamia covid-19 sairastapauksia ilmaantui lähinnä Etelä-Suomessa.

Pohjois-Pohjanmaa
Haukiputaan terveysaseman koronavirusvastaanoton ovi.
Oulussa on runsaat 80 testeillä varmistettua koronaviraustapausta. Kuvassa Oulun Haukiputaan terveysaseman koronavastaanoton sisäänkäynti. Haukiputaan terveyaseman lisäksi Oulun kaupungilla on koronavastaanotto myös Kontinkankaalla.Risto Degerman / Yle

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella ei ilmaantunut uusia testeillä varmistettuja koronavirustapauksia viikonlopun aikana. Oulun yliopistollisessa sairaalassa taudin tilanne on ollut medisiinisen tulosalueen johtajan, ylilääkäri Eija Elorannan mukaan viikonlopun aikana rauhallinen.

Sairaalassa oli sunnuntaina hoidossa edelleen kuusi potilasta, joista kaksi on ollut tehohoidossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tartuntakartan (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) mukaan Pohjois-Pohjanmaalla on nyt yhteensä 120 sairastunutta. THL:n tiedot on koottu tartuntatautirekisteristä ja niissä saattaa olla viiveitä.

THL julkaisee kuntakohtaisia tietoja ainoastaan niiltä paikkakunnilta, joissa on tavattu vähintään viisi sairastapausta. Näitä on Pohjois-Pohjanmaalla neljä. Oulussa sairastuneita on 82, Iissä kahdeksan ja Kempeleessä ja Nivalassa viisi.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Pohjois-Pohjanmaalta

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi