1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Kasvimaan kulotus karkasi käsistä Mustasaaressa – tuli on roihunnut viikonlopun aikana maastossa myös Ähtärissä ja Alajärvellä

Maasto- tai ruohikkopalovaara on voimassa isossa osassa Suomea. Palo on karannut viikonlopun aikana käsistä myös Ähtärissä ja Alajärvellä.

Voimassa olevan ruohikkopalovaroituksen aikana kulottaminen ja roskien poltto esimerkiksi tynnyrissä on kiellettyä. (Arkistokuva) Kuva: Vesa Vaarama/Yle

Maastopalot ovat pitäneet palokuntia kiireisinä viikonloppuna. Mustasaaren Helsingbyssä tuli karkasi sunnuntaina päivällä kasvimaan kulotuksen yhteydessä. Kulottajien ripeyden vuoksi palo saatiin rajattua 50 neliön alueelle. Pelastuslaitokselle jäi tilanteen varmistaminen.

– Onnea oli matkassa, sillä ympärillä oli paljon kuivaa heinää. Tuli olisi helposti voinut levitä pihassa oleviin rakennuksiin ja naapurirakennuksiin, kertoo Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sakari Innanen.

Ruohikkopalojen vaara (siirryt toiseen palveluun) on tällä hetkellä suuri kuivuuden vuoksi muun muassa Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti. Ruohikkopalovaroituksen aikana kulottaminen ja roskien poltto esimerkiksi tynnyrissä on kiellettyä. Ennusteen mukaan varoitus on voimassa seuraavat viisi vuorokautta.

Myös Alajärvellä tuli karkasi eilen lauantaina tuntemattomasta syystä Purotiellä. Peltoa paloi noin puoli hehtaaria. Tuli ei uhannut rakennuksia. Alajärvellä paloi myös lauantaina kaksi aaria peltoa Kurejoentiellä. Palolaitos sai palon sammutettua ja palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Myöskin rakennukset säilyivät.

Ähtärissä puolestaan roskienpoltto levisi lauantaina maastoon. Omistajat saivat palon rajatuksi. Henkilö- eikä omaisuusvahinkoja ei päässyt syntymään.

Katso täältä Ylen uutiset koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla.