Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan teihin panostetaan 10 miljoonaa viime vuotta enemmän

Kesällä muun muassa päällystetään tuplasti enemmän tietä kuin viime vuonna.

teiden kunnossapito
tiellä muovinen kartio
Teitä korjataan isolla rahalla, mutta silti korjauvelkapeikko kiusaa. Kuvituskuva. Jarkko Heikkinen / Yle

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan tienpitoon on tänä vuonna 10 miljoonaa euroa enemmän Ely-keskuksen rahaa. (siirryt toiseen palveluun)

Tienpidon budjetti on tänä vuonna noin 82 miljoonaa euroa. Tästä noin puolet menee tieverkon korjaukseen, ja kunnossapitoonkin noin 30 miljoonaa.

– Tienpidon osalta näkymät ovat tällä hetkellä valoisat, koska perustienpidon rahoituksen nousu sekä viime vuoden lisäbudjeteissa osoitetut hankerahoitukset mahdollistavat mittavia parannustöitä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, Ely-keskuksen liikennejohtaja Timo Mäkikyrö kertoo tiedotteessa.

Kesällä muun muassa päällystetään tuplasti enemmän tietä kuin viime vuonna, eli yhteensä 400 kilometriä. Lisärahoitusta on ohjattu myös yksityistieavustuksiin.

Mäkikyrön mukaan tieverkon kuntoa ei pystytä isossa kuvassa parantamaan tälläkään rahalla. Tieverkon kunto heikkenee muun muassa leutojen talvien takia jatkuvasti.

– Tämän hetken positiivisesta tilanteesta huolimatta tienpitäjää sekä tienkäyttäjiä kiusaa edelleenkin korjausvelkapeikko. Päätiet on pystytty pitämään talvellakin pääosin hyvässä kunnossa, mutta alemmalla tieverkolla tilanne on ollut ajoittain todella haastava, Timo Mäkikyrö sanoo.

Teiden rakennushankkeita on tälle vuodelle suunniteltu 28, Pohjois-Pohjanmaalle 21, Kainuuseen seitsemän.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)