Sadat kainuulaisyritykset jo hakeneet yksinyrittäjien koronatukea – kehitysjohtaja: "Yhteydenottoja tulee päivittäin"

Tukea on varattu yhteensä yli 1 500 kainuulaisyritykselle.

Yksinyrittäjien tukea on haettu, mutta paljon on vielä Kainuussa hakemattakin. Kuvituskuva. Kuva: All Over Press

Kainuussa noin 260 yksinyrittäjää on hakenut kuntien kautta jaettavaa koronatukea.

Tukea on varattu Kainuussa noin 1 500 yritykselle, ja kunnissa odotetaankin vielä reippaasti hakemuksia. Yksi tuen saamisen kriteereistä on myynnin putoaminen 30 prosenttia, mitä ei ole vielä välttämättä kaikilla yrittäjillä tapahtunut. Aikaa hakemuksen tekemiselle on aina syyskuun loppuun saakka.

Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolosen mukaan saatujen yhteydenottojen perusteella monet yksinyrittäjät tulevat hakemaan avustusta vasta myöhemmin, kun saavat ajantasaisen tiedon yritystoiminnan tilanteen heikentymisestä.

– Monella yrittäjällä liiketoiminnan alamäki alkoi maaliskuun puolivälissä, mutta varsinainen syöksy tapahtuu huhti–toukokuussa, Tolonen selventää.

Hakeneista iso osa on jo saanut 2 000 euron tukirahansa, osa tekee vielä lisäselvityksiä. Kainuulaiset yrittäjät ovat olleet aktiivisesti myös yhteydessä kuntiin.

– Yhteydenottoja tulee päivittäin. Eniten hakijoita pohdituttaa kriteerit ja se, miten pitää todentaa 30 prosentin myynnin lasku. Kaikki ovat saaneet vastauksen, kertoo Kuhmon kaupungin kehitysjohtaja Soile Holopainen.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)