1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Luontopolku

Lappeenrannan Linnoitukseen avautuu uusi luonto- ja kulttuuripolku – avajaiset järjestetään virtuaalisesti

Lappeenrannan Linnoituksen uusi luonto- ja kulttuuripolku kertoo Linnoituksen historista ja kasvillisuudesta.

Luontopolku
linnoituksen sisäänkäynti
Lappeenrannan Linnoitukseen avataan luonto- ja kulttuuripolku, jota on ollut suunnittelemassa suuri joukko eri alojen ammattilaisia.Topi Kirsi

Lappeenrannan Linnoituksen valleille avautuu uusi luonto- ja kulttuuripolku.

Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan kaksi kilometriä ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan Linnoituksen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.

Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku Lappeenrannan kaupungin Facebook-sivuilla ensi viikon keskiviikkona 6. toukokuuta kello 17. Live-avajaisten ohjelmassa on muun muassa videoesittely luontopolusta sekä sen tekijöiden haastatteluja.

Koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolulla tulee pitää riittävä etäisyys kanssakulkijoihin.

Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku on monialaisen työryhmän yhteisponnistus. Opastaulujen kuvituksesta on vastannut taiteilija Heli Pukki. Tekstit ovat tuottaneet kirjailija Eija-Hilkka Anttila sekä Etelä-Karjalan museosta Miikka Kurri ja Sini Saarilahti ja Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiristä Kimmo Saarinen ja Anna Vuori. Taulukehykset ja polkuopasteet on takonut taideseppä Antti Nieminen.

Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolun päärahoittaja on Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.