Ylinopeudet ovat lisääntyneet huolestuttavasti myös Keski-Suomen teillä – poliisi joutunut yhä useammin ajamaan kaahailijoita takaa

Lisääntyneisiin ylinopeustapauksiin voi osaltaan vaikuttaa teiden tyhjentyminen koronakevään aikana.

Keski-Suomi
Moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä.
Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet tänä keväänä myös Keski-Suomen maanteillä. Arkistokuva.Pasi Takkunen / Yle

Ylinopeustilastot ovat synkentyneet kevään aikana Keski-Suomessa.

Kaahailun on todettu olevan tänä keväänä eräänlainen ilmiö. Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamistapaukset ovat lisääntyneet 10-20 prosentin luokkaa, Sisä-Suomen poliisilaitoksen Jyväskylän kenttäjohtaja komisario Juha Mäntynen kertoo.

– Aika paljon on ollut kovia ylinopeuksia, ja tuon tuostakin joudutaan koviinkin toimenpiteisiin, eli joudutaan ajamaan takaa näitä henkilöitä, jotka muista piittaamatta vaarantavat liikennettä.

Lisääntyneisiin ylinopeustapauksiin voi osaltaan vaikuttaa teiden tyhjentyminen. Myös kevään koittaminen ja asfaltin paljastuminen ikään kuin antaa pohjaa sille, että ajopelejä pitää päästä koettamaan, Mäntynen toteaa.

Yleenä nopeus on se, mikä kiinnittää poliisin huomion. Tänä keväänä maanteillä on ajettu jo useampaan otteeseen hurjia ylinopeuksia.

– Muun muassa sellainen törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, jossa autoilija pakeni poliisia ja auton nopeus oli hyvän matkaa yli kaksi sataa kilometriä tunnissa. Ajomatkan ajalle on sattunut monenlaista vaaraa, mutta onneksi ei sattunut onnettomuutta tällä kertaa.

Lue myös:

Poliisi huolestui törkeiden ylinopeuksien lisääntymisestä: "Teillä on nyt enemmän tilaa testata auton tehoja"