Valtakunnansovittelijalta ratkaisuehdotus kunta-alan työehtoriitaan: Osapuolten vastattava torstaina kello 12:een mennessä, hyväksyvätkö ne esityksen

Jos sopimusta ei vappuna saada aikaan, yli 400 000 työtekijän palkkoja koskeva kiista voi jäädä odottamaan koronakriisin päättymistä.

työehtosopimukset
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala median haastateltavana keskiviikkoaamuna 27. marraskuuta.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala yrittää lopettaa kunta-alan sitkeän työehtoriidan ratkaisuehdotuksella.Yle

Kunta-alan erittäin vaikeita työehtoneuvotteluja yritetään ratkaista tällä viikolla. Valtakunnansovittelija on tehnyt ratkaisuehdotuksen, johon osapuolten on vastattava torstaina, vappuaattona kello 12:een mennessä.

Kunta-alalla neuvotellaan noin 420 000 työntekijän työehdoista, keskellä koronakriisiä.

Edellinen sopimus umpeutui maaliskuun lopussa, mutta sen ehtoja noudatetaan, kunnes uusi sopimus astuu voimaan.

Osapuolet ovat etsineet ratkaisua vapaaehtoisessa sovittelussa huhtikuun alusta alkaen. Osapuolet ovat pidättäytyneet työtaistelutoimista koronakriisin vuoksi.

Kuntatyönantajan lisäksi neuvotteluissa istuu kolme työntekijäpuolen neuvottelujärjestöä. Hoitajaliittoja edustava Sote ry, muun muassa opettajia ja lääkäreitä edustava JUKO sekä Julkisen alan unioni JAU, jonka muodostavat julkisten ja hyvinvointialojen suurliitto JHL ja toimihenkilöliitto Jyty.

Jos kaikki osapuolet eivät hyväksy ratkaisuehdotusta torstaina, koko ratkaisu voi lykkääntyä kauas tulevaisuuteen. Hoitajaliitto Tehy on ilmoittanut jo aiemmin, että ratkaisua on ehkä odotettava yli koronakriisin, jos kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei nyt voida tehdä.

Valtakunnansovittelijan toimisto twiittasi ratkaisuehdotuksen syntymisestä.

Paljon ratkaistavaa yhdessä paketissa

Valtakunnansovittelija esittää nyt kokonaisratkaisua erittäin monipolviseen työehtokiistaan.

Osapuolet solmivat ensinnäkin niin sanotun pääsopimuksen, jonka yhteydessä pitää ratkaista kiista erityisesti hoitajien vaatimasta, erillisestä sote-alan työehtosopimuksesta: Voidaanko erillinen sote-sopimus tehdä ja millä aikataululla se astuisi voimaan?

Lisäksi pitää sopia niin sanotusta allekirjoituspöytäkirjasta, jossa määritellään kunta-alojen palkankorotukset, sopimuksen kesto ja esimerkiksi kiky-tuntien kohtalo.

Tältä osin todennäköinen ratkaisu on noin kaksivuotinen sopimus, jossa peruskorotus on yleisen linjan mukainen. Kiky-tunnit todennäköisesti poistuvat myös kunta-alalta.

Palkansaajaliitot vaativat myös erillistä koronakorvausta, poikkeusaikojen lisää.

Kaiken tämän lisäksi kunta-alan palkansaajaliitot - hoitajien Tehy ja Super etunenässä - ovat vaatineet aloilleen pitkäkestoisia palkkaohjelmia, joilla näiden alojen palkkoja nostettaisiin yleistä linjaa suuremmilla palkankorotuksilla.

Työnantaja on toistuvasti sanonut, ettei mihinkään ylimääräisiin korotuksiin ole varaa.

Entä jos ei sopimusta vieläkään synny?

Jos valtakunnansovittelijan ehdotus kaatuu torstaina, neuvottelujen jatko on hämärän peitossa.

Kuntatyönantaja tai muut osapuolet voivat siinä tilanteessa katsoa, ettei neuvottelun edellytyksiä enää ole ja irtautua niistä. Tällöin kunta-alan palkkakiista jäisi ikään kuin tauolle ja työehdot määräytyisivät vanhan sopimuksen mukaan toistaiseksi.

Uusi yritys voisi käynnistyä, kun koronatilanne on helpottanut, esimerkiksi syksyllä. Jos tautitilanne on tuolloin merkittävästi helpottanut, myös normaalit työtaistelutoimet olisivat tällöin palkansaajien käytössä.

Aivan toinen kysymys on, minkälainen kuntien taloustilanne ja sitä myöden palkanmaksukyky myöhemmin tänä vuonna on.

Myös valtiovallan paine puuttua kunta-alan työmarkkinatilanteeseen kasvaa merkittävästi, jos varsinaisen neuvottelijat luovuttavat yrittämästä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi viimeksi sunnuntaina Ylellä uskonvansa, että hallitus on valmis neuvottelemaan kunta-alan palkkaratkaisun tukemisesta, jos osapuolet pääsevät sellaisesta sopimukseen.

Lue lisäksi:

Kaikki kunta-alat haluavat koronalisän: Kunnille tulisi kova lisälasku mutta ilman korotuksia lakko voi uhata syksyllä

Kunta-alan palkkaratkaisu täydellisessä umpisolmussa – kiista yli 400 000 palkansaajan työehdoista uhkaa jatkua syksyyn asti