Keski-Suomessa todettu koronatartuntoja viikonlopun jälkeen THL:n mukaan muutama lisää

Luvut eivät kuitenkaan kerro sairastuneiden todellisesta määrästä, sillä esimerkkiksi kaikkia lieväoireisia eikä varsinkaan oireettomia testata.

Keski-Suomi
Keski-Suomen keskussairaala.
Keski-Suomen keskussairaalassa koronaviruspotilaiden määrä ei ole erityisesti kasvanut. Arkistokuva.Simo Pitkänen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (KSSHP) ei ole ilmoittanut tänään yhdestäkään uudesta testein vahvistetusta koronatartunnasta. THL:n mukaan tartuntoja on nyt sairaanhoitopiirin alueella 123.

THL:n luvuissa ovat mukana myös yksityisen puolen tekemät testit ja todetut tartunnat.

Suurin osa Keski-Suomessa todetuista tartunnoista, 96 tapausta, on todettu Jyväskylässä. Jämsässä tartuntoja on 10, Muuramessa 9 ja Äänekoskella 7. Jos kunnassa on tartuntoja alle viisi, tautitapauksia ei julkaista.

Luvut eivät kuitenkaan kerro sairastuneiden todellisesta määrästä, sillä esimerkkiksi kaikkia lieväoireisia eikä varsinkaan oireettomia testata. Lukujen päivittymisessä rekistereihin voi olla myös viivettä.

– Koronavirustestin herkkyys on viime päivinä puhuttanut. Pidämme testiä luotettavana ja tavoitamme varsin luotettavasti vakavasti sairastuneet sairaalahoitoon joutuneet koronaviruspotilaat. Heidän lukumääränsä ei ole keskussairaalassa erityisesti kasvanut, toteaa KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Vaikka koronavirustatilanne on valmistuneiden testauksien perusteella hyvä, tautitilanteen etenemisnopeutta ja -laajuutta on vielä ennenaikaista arvioida, Paloneva muistutttaa.

Ensimmäinen koronavirustartunta Keski-Suomessa todettiin 9. maaliskuuta.

  • Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa täältä.
  • Täältä uusimmat tiedot koronatilanteesta koko Suomessa ja maailmalla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus