Keiteleen oikaisuvaatimus hyväksyttiin – lääkäripäivystyksen ja vuodepaikkojen muutokset pitää käsitellä järjestämissuunnitelmassa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi Keiteleen kunnan oikaisuvaatimuksen.

Keitele
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on perunut päätöksen, jolla Keiteleen kunnan terveysaseman vuodeosastopaikkoja vähennettiin viidellä ja lääkärin ilta- ja viikonloppupäivystys siirtyi naapurikuntaan Pielavedelle maaliskuun alusta lähtien.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina Keiteleen kunnan asiasta tekemän oikaisuvaatimuksen. Asia palautuu nyt sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon tilaajatoimikunnalle, jonka täytyy linjata mahdolliset muutokset järjestämissuunnitelmassaan.

Keiteleen kunnan perusterveydenhuollon palvelut tuottaa liikelaitos Kysteri. Kysteristä ei pystytä vielä arvioimaan, millä aikataululla vuodeosastopaikat ja lääkärin ilta- ja viikonloppupäivystys palautetaan takaisin Keiteleelle.

Keiteleen vuodeosastolla oli ennen muutosta 20 paikkaa. Osasto on profiloitunut kuntoutusosastoksi. Tilaajatoimikunta perusteli aiemmin paikkojen vähentämistä sillä, että Nilakan alueella ei ole tarvetta niin suurelle kuntoutusosastolle.

Pielavedellä vuodepaikkoja on 25 ja se on profiloitunut akuuttiosastoksi. Esimerkiksi vuoden 2019 tammi-helmikuussa osastoilla oli keskimäärin 28 täytettyä paikkaa, kun paikkoja oli yhteensä 45.

Lääkäripäivystyksen osalta tilaajatoimikunta katsoi, että päivystys kannattaa keskittää siihen kuntaan, missä akuuttiosasto sijaitsee.