1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Kainuun prikaatissa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta – 44 varusmiestä karanteeniin, yksi eristykseen

Lomaltapaluubussin kyydissä ollut varusmies: Meidät haettiin pois kesken oppitunnin ja siirrettiin eri rakennukseen.

varusmiehet
Kainuun prikaatin portti Kajaanissa.
Kainuun prikaatin portti Kajaanissa.Pekka Moliis / Lehtikuva

Kainuun prikaatissa Kajaanissa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta.

Sairastunut varusmies palasi Vaasasta lähteneellä lomakuljetuksella yksikköönsä sunnuntaina. Bussissa matkusti yhteensä 28 varusmiestä. Kaikki matkustajat nousivat bussiin Vaasasta. Matkalla bussi pysähtyi kerran Kokkolassa huoltoasemalle.

Bussin saavuttua Kainuun prikaatille, terveysalan ammattilaiset ohjasivat lieväoireisen varusmiehen koronavirustestiin, jonka testitulos saatiin maanantaina. Positiivisen testituloksen tultua tartunnan saanut ohjattiin eristykseen. Lisäksi 27 bussissa matkustanutta ja 17 varuskunnassa altistunutta varusmiestä siirrettiin karanteeniin.

– Bussin kyydissä olleet varusmiehet ovat Kainuun jääkäripataljoonan ja Kuopion huoltopataljoonan varusmiehiä. Heidät on siirretty karanteeniin näillä näkymin 14 vuorokaudeksi, Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen sanoo.

Bussissa matkustanut varusmies kertoo tiukasta eristyksestä

Vaasasta lähteneen bussin kyydissä ollut varusmies kertoo, että matkustajat siirrettiin maanantaina tiukkaan karanteeniin.

– Kesken oppitunnin meidät haettiin tunnilta pois ja siirrettiin eri rakennukseen. Olemme olleet tuvassa siitä lähtien. Vessassa saa käydä, mutta ulos ei saa mennä ja ruoka tuodaan tuvan ovelle.

Varusmies kertoo, että bussissa ei kukaan yskinyt tai valittanut huonoa oloa. Bussissa matkustettiin mahdollisimman väljästi.

– Jokaisella penkkirivillä istui vain yksi ihminen. Meille on annettu ohjeeksi, että jos vähänkin tuntee itsensä sairaaksi, ei lomakuljetusbussiin saa tulla, vaan on jäätävä kotiin sairastamaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

Lue lisää:

Kainuun prikaatilla siirryttiin kahden viikon kiertoon koronatapausten lisäännyttyä Kainuussa.

Armeija eristi joukot kasarmille, telttamajoitukseen ja lomalle – ryhmän vaihtuessa yhteistilat desinfioidaan huolella.

Muokkaus 28.4. klo 09.00: Korjattu tieto eristettyjen ja karanteeniin siirrettyjen määrästä. Ainoastaan tartunnan saanut on eristykissä ja altistuneet ovat karanteenissa.
Lisätty tieto siitä, että tartunnan saanut varusmies oli ohjattu koronavirustestiin heti tämän saavuttua varuskuntaan. Varautumistoimet oli aloitettu testitulosten tultua.

Lue seuraavaksi