Hyppää sisältöön

Kotkan Meripäivät on peruttu – tapahtuman jääminen väliin kova isku seudun taloudelle

Tapahtuma tuo Kotkan seudulle tavallisesti miljoonia euroja.

Kotkan Meripäivillä vierailee vuosittain neljän päivän aikana yhteensä yli 200 000 kävijää. Kuva: Antro Valo / Yle

Kotkan Meripäivien peruuntumisesta odotetaan suuria aluetaloudellisia tappioita.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantaina perua heinäkuun lopulle suunnitellut Meripäivät, koska maan hallitus kielsi viime viikolla yli 500 hengen tapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun saakka koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Tapahtuman peruuntumisen taloudellisista vaikutuksista ei ole tehty vielä tarkkaa arviota, mutta tavallisesti tapahtuma tuo seudulle vuosittain miljoonia euroja.

Viime vuonna meripäiväkävijät kuluttivat tapahtuma-alueella noin 6,5–7,5 miljoonaa euroa. Saman verran kulutettiin myös tapahtuma-alueen ulkopuolella Kotkassa. Kaupungin ulkopuolelta saapuneet vierailijat kuluttivat Kotkassa tapahtuma-alueen ulkopuolella noin 4,3 miljoonaa euroa.

– Suurimmat tappiot peruuntumisesta tulevat aluetaloudellisten vaikutusten puuttumisen muodossa. Taloudellisia menetyksiä tulee seudun yrittäjille, esiintyjille, matkailu- ja majoitustoimijoille sekä urheiluseuroille ja muille tapahtumasta suoraan tai välillisesti tuloa saaneille, kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen sanoo.

Pitkät perinteet

Salosen mukaan paikalliset tekijät ja kulttuurisisällöt ovat suuressa roolissa Meripäivillä, ja tapahtuman peruuntuessa jää väliin merkittävä alusta paikallisen kulttuurin esiintuomiselle ja siitä nauttimiselle.

Tapahtuma myös kuuluu olennaisesti monen kesänviettoon.

– Monet muualle muuttaneet saapuvat tapahtumaan tapaamaan ystäviään ja tuttaviaan ''kerran vuodessa'' -periaatteella, Salonen toteaa.

Kotkan Meripäivillä vierailee vuosittain neljän päivän aikana yhteensä yli 200 000 kävijää. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1962 saakka.

Ensi vuonna Meripäivät aiotaan järjestää 29.7.– 1.8.2021.

Lue lisää:

.
.