Naapurinvaaran tanssit on peruttu heinäkuun loppuun saakka – järjestäjä ei halua rajata kävijämäärää ja käännyttää halukkaita pois

Mikäli korona sen sallii, voidaan Napiksessa tanssia koronarajoitusten jälkeen pitkälle syksyyn asti.

lavatanssit
Tanssijoita lavatansseissa
Napiksella ei tanssita kuin aikaisintaan elokuussa. Arkistokuva. Katja Oittinen / Yle

Naapurinvaaran huvikeskuksen perinteiset lavatanssit on peruttu heinäkuun loppuun saakka. Syynä on hallituksen linjaus, jonka mukaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet on kielletty.

Napiksen tansseissa käy keskimäärin 700 tanssijaa, mutta määrä on ajoittain noussut yli kahden tuhannenkin. Yhdistys ei edes harkinnut vaihtoehtoa, jossa tanssijoiden määrä rajattaisiin viiteensataan.

– Meillä on porukassa paljon niitä, jotka tietää, miltä tuntuu käännyttää pois halukkaita tanssijoita. Joten siihen emme halua lähteä, Sotkamon Nuorisoseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Granqvist.

Granqvistin mukaan päätös oli harmillinen mutta pakollinen.

– Meillä yleisö sekä osa henkilöstöstä on riskiryhmää. Ja tässä on myös se tilanne, että monet esiintyjät eivät lähde keikoille tämän tilanteen aikana. Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta.

Vaikka kyseessä on kova taloudellinen isku, Granqvistin mukaan Naapurinvaaran huvikeskuksen yhdistys selviää tilanteesta, sillä takana on paljon hyviä vuosia.

– Tietenkin toivomme, että valtion puolelta tulisi jotain tukea ja rahoitusta myös meille yhdistyspohjaisille toimijoille.

Mikäli korona sen sallii, voidaan Napiksessa tanssia koronarajoitusten jälkeen pitkälle syksyyn asti. Jormuan lavatanssien kohtalosta tiedotetaan tarkemmin vapun jälkeen.

Katso tästäuusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!