Sammontalo ja Kourulan päiväkotikoulu rakennetaankin – Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätyi ratkaisuun äänestysten jälkeen

Lappeenrannan Sammolahteen rakennetaan Sammontalo. Kaupunginvaltuusto antoi luvan käynnistää myös Kourulan päiväkotikoulun rakentamisen tilaelementeistä.

Lappeenranta
Ilmakuva Sammonlahden arkkitehtuurikilpailun voittaneesta Valkoisesta pihasta.
Sammontalon suunnittelussa on ollut epävarmoja vaiheita, mutta nyt kaupunginvaltuusto on päättänyt käynnistää rakentamisen. Tuuli Kanerva, Leo Lindroos ja Antti Soini

Lappeenrannan kaupunki aloittaa Sammontalon ja Kourulan päiväkotikoulun rakentamisen.

Kaupunginvaltuusto päätyi ratkaisuun tiistai-iltana äänestysten jälkeen.

Lappeenrannan Sammonlahdelle rakennetaan tilat kuudelle varhaiskasvatusryhmälle, kolmelle esiopetusryhmälle ja koululle, jossa on 640 oppilaspaikkaa.

Kourulaan tilaelementeistä rakennettava päiväkotikoulu valmistuu syksyllä ja sen elinkaareksi on arvioitu seitsemästä kymmeneen vuotta.

Asiasta kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Sekä Sammontalon että Kourulan päiväkodin rakentaminen oli vielä helmikuussa epävarmaa, kun toimitilatoimikunta esitti hankkeiden kuoppaamista.

Lappeenrannan kaupunki on pyrkinyt ennakoimaan, kuinka lasten määrä kehittyy tulevaisuudessa, jotta tiloista ei rakenneta liian suuria.