Poliisi: Somessa liikkuu vääriä tietoja Kannelmäen puukotuksesta – motiivista ei vielä varmuutta

Kannelmäen juna-asemalla sunnuntai-iltana tapahtuneesta henkirikoksesta epäillään 20-vuotiasta ja 30-vuotiasta miestä.

rikokset
Epäilty henkirikos tapahtui Kannelmäen juna-asemalla myöhään sunnuntai-iltana 26.4.
Epäilty henkirikos tapahtui Helsingissä Kannelmäen juna-asemalla myöhään sunnuntai-iltana 26.4.

Poliisi on jatkanut Kannelmäen juna-asemalla Helsingissä sunnuntaina tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltyjen kahden miehen kuulusteluja. Miesten epäillään tappaneen 18-vuotiaan miehen puukottamalla.

Kuulustelujen sisällöstä ei kuitenkaan kerrota tässä vaiheessa julkisuuteen, koska se voisi haitata esitutkintaa.

Julkisuuteen annetut tiedot voivat vaikuttaa asianosaisten muistikuviin ja kertomuksiin tahallisesti tai tahattomasti. Poliisi ei voi myöskään kommentoida vahvistamattomia tietoja.

– Emme lähde erittelemään asiaa enempää tässä vaiheessa tutkintaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi: Älkää levittäkö huhuja

Poliisi on tietoinen, että epäiltyyn tappoon liittyen liikkuu sosiaalisessa mediassa runsaasti erilaisia huhuja esimerkiksi uhrin ja epäiltyjen taustoista sekä teon motiivista.

– Tietoomme on tullut, että sosiaalisessa mediassa liikkuu myös selkeästi vääriä tietoja. Pyydämme, ettei kukaan levittäisi asiasta tai asianosaisista huhuja tai vahvistamattomia tietoja, toteaa Vuorisalo.

Poliisi pyytää ilmoittamaan asian selvittämisen kannalta merkityksellisistä tiedoista viipymättä poliisille. Taposta epäillyt on pidätetty, ja heitä esitetään vangittaviksi.

‒ Poliisi kyllä tiedottaa, kun tutkinnassa saadaan uutta tietoa esimerkiksi teon motiivista, asianosaisten suhteesta tai teon olosuhteista. Emme kuitenkaan voi vahvistaa tai kumota erilaisia väitteitä ennen kuin olemme selvittäneet, mitä todella on tapahtunut, Vuorisalo toteaa.

Tapaukseen liittyvät tiedot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta:

Poliisi pidätti kaksi 18-vuotiaan puukotuksesta epäiltyä – kuulusteluissa ei vielä varmaa tietoa motiivista