Koronavirus peruu Kainuun kesäteatteriesityksiä – käsikirjoittaja: "Olemme murheen murtamia"

Pelkästään Suomussalmen kesäteatterissa on ollut vuosittain jopa 10 000 kävijää.

Kesäteatterissakaan ei saa olla yli 500 ihmistä kerrallaan. Kuva: Teatteri Retikka

Valtioneuvosto kielsi yli 500 hengen tilaisuudet aina heinäkuun loppuun saakka. Tämä näkyy myös kesäteattereiden ohjelmistomuutoksina Kainuussa.

Suomussalmen kesäteatteri peruu esitykset tältä kesältä koronan takia. Kävijämäärältään Kainuun suurimmassa kesäteatterissa oli viime kesänä yhteensä lähes 10 000 katsojaa. Kohderyhmä kuuluu suurelta osin riskiryhmään kuten myös osa esiintyjistä ja talkoolaisista, kertoo käsikirjoittaja ja näyttelijä Eero Schroderus.

– Olemme murheen murtamia, koska meillä oli näytelmä ja miehitys valmiina, ja toistakymmentä ryhmää varasi jo maaliskuun alussa liput esityksiin. Tämän kanssa ei kannata kuitenkaan pelleillä.

Schroderuksen mukaan teatterin taloustilanne sallii välivuoden pitämisen. Konnat-niminen esitys siirtyy vuodella eteenpäin.

– Sitä on hauska tehdä ja kiva veivata, eikä sen ajankohtaisuus katoa, Schroderus sanoo.

Kuhmon Nuorisoseurakin on perunut tulevan kesän esitykset koronaviruksen aiheuttamien epävarmuustekijöiden takia. Myös Kajaanin Harrastajateatterilla harjoituskausi on keskeytynyt, ja kesälle suunniteltu näytelmä toteutetaan vasta, kun kokoontumisrajoitukset poistuvat.

Paltaniemen teatterilla odotellaan vielä vapun jälkeisiä määräyksiä ja pienen teatterin esitysten kohtalo päätetään toukokuun lopulla.

Puolangan Pessimistien kesäteatterin siirtymisestä vuodella eteenpäin uutisoitiin jo aiemmin.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)