Vuokatti–Rukan olympiavalmennuskeskuksen rakentaminen lykkääntyy koronatilanteen tuoksinassa

Valmennuskeskuksen rakennusta suunnitteleva yrittäjä on vetäytynyt hankkeesta.

Suomen talviurheilukeskukset
Ruka Nordic lähestyy.  Rukan suurmäen kunnostus on käynnissä.
Olympiavalmennuskeskuksen Stadium- rakennus on tarkoitus rakentaa Rukan hiihtostadionin kylkeen.Yle

Rukalle suunnitellun olympiavalmennuskeskuksen rakentaminen siirtyy. Hanketta ei ole kuopattu, mutta valmennuskeskuksen rakennusta suunnitteleva yrittäjä on vetäytynyt hankkeesta. Kuusamon kaupungin oli tarkoitus vuokrata tiloja valmennuskeskuksesta.

Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen kertoo, että poikkeusoloissa investoinnin käynnistäminen juuri nyt näyttää hankalalta.

– Valtuustohan päätti viime syksynä esisopimuksesta, että vuokrattaisiin näitä tiloja ja samalla päätettiin stadionalueen kehittämissuunnitelmasta. Tällä hetkellä jatkosuunnittelu on painopiste ja investoinnit tulevat myöhemmin, kertoo Manninen.

Suomen Olympiakomitea, Vuokatin Urheiluopisto, Sotkamon kunta, Kuusamon kaupunki ja neljä lumilajien lajiliittoa allekirjoittivat puolisentoista vuotta sitten sopimuksen, jonka pohjalta Vuokatin ja Rukan alueelle rakentuu huippuluokan olympiavalmennuskeskus lumilajeille.

Hankkeen kustannusarvio on alustavasti noin viisitoista miljoonaa euroa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)