1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanilainen Kaisa Marin on Vuoden Kouluttaja – "Hyvä kouluttaja ensisijaisesti kuuntelee"

Kaisa Marinin mukaan hyvä kouluttaja ensisijaisesti kuuntelee ja käy vuoropuhelua.

nuorkauppakamarit
Kajaanilainen yrittäjä Kaisa Marin
Kaisa Marin palkittiin Vuoden kouluttajana Suomen Nuorkauppakamarien valtakunnallisessa palkintogaalassa. Kajaanin Nuorkauppakamari

Kajaanilainen yrittäjä Kaisa Marin on palkittu Vuoden kouluttajana Suomen Nuorkauppakamarien kansallisen vuosikokouksen palkintogaalassa.

– Tiedän, miten mahtavia kouluttajia Nuorkauppakamarilla on, niin tuntuu todella mahtavalta, että palkinto osui juuri minulle, Marin sanoo iloisena.

Marin pitää kouluttajana toimimista itsensä kehittämisenä ja oman kokemuksen jakamisena. Tämän vuoksi hän on halunnut toimia muun Nuorkauppakamaritoiminnan ohella myös aktiivisesti kouluttajana Kainuussa, muualla Suomessa ja myös kansainvälisissä tapahtumissa.

Marin uskoo juuri oman aktiivisuutensa olleen syynä palkinnon saamiseen.

Millainen oikein on hyvä kouluttaja?

– Hyvä kouluttaja ensisijaisesti kuuntelee ja käy vuoropuhelua. Hyvä kouluttaja on myös hoksauttaja, eikä sellainen joka ojentaa vastaukset lautasella, Kaisa Marin toteaa.

Vaikkei tunnustus ehkä muuta yrittäjän arkielämää, on se saanut Marinin silti pohtimaan tulevaisuuttaan Suomen Nuorkauppakamarin kouluttajana.

– Olen tänä vuonna mukana Kouluttaja-Akatemiassa, tusinahengen porukassa, jossa sparraamme toisiamme. Nyt olen tämän myötä alkanut haaveilla, että jos ensi vuonna voisin vetää tätä Akatemiaa, Marin sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi