Lahden harjoitusjäähallin laajennusosan rakennustyöt käynnistyvät jo ensi viikolla

Kauan kaivatut oheisharjoittelutilat tulevat lätkäjunnujen ja taitoluistelijoiden käyttöön syksyllä.

liikuntatilat
Lahden harjoitusjäähalli Sol Areena
Harjoitusjäähalli valmistui Launeelle vuonna 2008. Hallissa on kolme kaukaloa, joista yhdessä neljä curlingkenttää. Tapio Enlund

Lahden harjoitusjäähalli saa lisää tiloja. Sol Areenan kylkeen Launeelle rakennetaan yli tuhat neliötä uutta tilaa jääseurojen oheisharjoittelua varten.

Uudisosaan tulee juoksurata, kuntosali ja palloilutila. Lisäksi rakennukseen tulee lisää kaivattuja pukuhuonetiloja sekä toimistotilat omistajalle, Lahden Urheiluhalliyhdistykselle.

Rakennustyöt alkavat jo ensi viikolla ja laajennusosan odotetaan valmistuvan syksyllä. Harjoitusjäähallia käyttävät eniten JuniorPelicansin, Lahden Taitoluistelijoiden ja Lahti Ringeten harrastajat.

– Tiloja oheisharjoitteluun on kaivattu kauan. Tähän asti lapset ja nuoret ovat tehneet lämmittelyharjoituksiaan ulkona, välillä pakkasessakin tai sitten juosseet pitkin käytäviä, naurahtaa Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela.

Junioriharrastajat käyttävät tiloja pääsääntöisesti iltaisin. Päivisin halli ja uudet tilat ovat myös koulujen ja päiväkotien käytettävissä.

Urheiluhalliyhdistys saa valtiolta tukea reilut 540 000 euroa tukea – hankkeen kustannusarvio on 1,7 miljoonaa.

– Tuki saatiin, koska kyseessä on pilottihanke. Suomessa on noin 300 harjoitusjäähallia ja meidän halli on ensimmäinen, minkä yhteyteen oheisharjoittelutilat rakennetaan. Tätä seurataan varmasti mielenkiinnolla muualla Suomessa, Mäki-Korvela selittää.

Mäki-Korvelan mukaan Sol Areenan käyttöaste on yksi suurimmista Suomessa.

– Jääpulahan meillä Lahdessa on yhä. Solilla on vuosittain 220 000 kävijää, uusien tilojen arvioimme tuovan 10–15 000 uutta käyttäjää lisää.

Havainnekuva Lahden harjoitusjäähallin laajennuksesta.
Uudisosa rakennetaan harjoitusjäähallin eteläiseen päätyyn. Havainnekuva.HARC Oy House of Architects