1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Akava

Akavan keulakuva Sture Fjäder saa Maria Teikarista haastajan puheenjohtajakisassa

Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011.

Akava
Sture Fjäder
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.Yle

Korkeasti koulutettuja työntekijöitä edustavan Akavan pitkäaikainen puheenjohtaja Sture Fjäder saa haastajan, kun liittokokous valitsee tulevan puheenjohtajan elokuussa.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) ja Tieteentekijöiden liitto kertovat, että heidän ehdokkaansa Akavan puheenjohtajaksi on hallintotieteiden maisteri Maria Teikari.

Kokoomuslainen Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011. Toiselle nelivuotiskaudelle hänet valittiin vuonna 2015. Tuolloin hän voitti vaalissa Tekniikan akateemisten TEKin tuolloisen toiminnanjohtajan Heikki Kaupin.

Fjäder ilmoitti helmikuussa pyrkivänsä jatkokaudelle keskusjärjestön johdossa.

– Puheenjohtajan valinta on jokaisen järjestön demokratian merkittävimpiä hetkiä ja suuri paikka keskustella järjestön tulevaisuudesta, YKA:n toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen perustelee Teikarin asettamista ehdolle tiedotteessa.

Akavalla on hieman yli 600 000 jäsentä 36 jäsenliitossa.

Juttua korjattu 29.4. klo 20.36. Jutussa väitettiin aiemmin, ettei Fjäderiä ole aiemmin haastettu Akavan johdossa. Heikki Kauppi haastoi Fjäderin vuonna 2015.

Lue myös:

Mistä löytyisi vastaehdokas Sture Fjäderille? Hallitus nuorensi politiikan kasvot kerralla, mutta keskusjärjestöissä miesvalta jyrää

Lue seuraavaksi