1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikä muraali kuvastaisi Kajaania parhaiten? Kaupungin uuteen seinämaalaukseen kerätään ehdotuksia verkkokyselyllä

Uusi seinämaalaus maalataan kesällä 2020.

seinämaalaus
Minttu Pyykkösen katutaidetta Kajaanin rautatieasemalla.
Luontoaiheet näkyvät Minttu Pyykkösen maalauksissa. Tämä parivaljakko on Kajaanin rautatieaseman odotuskatoksessa. Arkistokuva.Lucas Holm / Yle

Kajaaniin saadaan kesällä 2020 uusi muraali, eli seinämaalaus. Muraali on yksi Kajaanin kaupungin Tonnin idea -kampanjan voittajaehdotuksista.

Taiteilijana on sama Minttu Pyykkönen, joka on toteuttanut muraalin muun muassa Lohtajan nuorisotalon seinään. Ideoita seinämaalauksen voi nyt ehdottaa Kajaanin kaupungin nettisivuilta löytyvässä kyselyssä 4. toukokuuta saakka (siirryt toiseen palveluun).

– Minulle on hurjan tärkeää kuulla myös kajaanilaisten mielipidettä siitä, mikä muraali kuvastaisi Kajaania parhaiten, Pyykkönen sanoo.

Pyykkösen mukaan joitain ehdotuksia on jo tullut, mutta lisää kaivataan. Kyselyn kautta voi ehdottaa esimerkiksi kuva-aiheita tai vaikka värejä.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokkaus 29.4. kello 11.52: Korjattu oikea päivämäärä. Nettikysely on auki 4.5. saakka, ei 3.5. kuten jutussa aiemmin luki.

Lue seuraavaksi