Korona-aika ei ole vaikuttanut valtatie 5 töihin – "Asfaltin haju tulee työmaalle kevään tuoksuna"

Kesäkuun alkupuolella Nuutilanmäen ja Juvan väli siirtyy kiertotielle.

valtatiet
Osa uutta tielinjaa on jo lähes valmiina. Toinen kaista on vielä pois käytöstä viimeisteylytöiden vuoksi.
Valtatie 5 rakentaminen on aikataulussaan. Arkistokuva.Jarkko Riikonen / Yle

Valtatie 5 remontti Mikkelin ja Juvan välillä on edennyt koronatilanteesta huolimatta aikataulussaan. Mikkelin päässä kokonaisuudesta on valmiina jo kolme neljäsosaa. Syksyllä on tarkoitus avata liikenteelle ensimmäiset 18 kilometriä uutta valtatietä Mikkelistä Juvan suuntaan.

– Kyllähän tässä kesän töihin ollaan siirtymässä. Asfaltin haju tulee työmaalle kevään tuoksuna, sanoo Väylän projektipäällikkö Harri Liikanen.

Mikkelin ja Nuutilanmäen välillä alkavat toukokuussa laajat päällystystyöt. Päällystystä tehdään aiemmin tehtyjen lisäksi vielä puoli miljoonaa neliötä. Kaikki urakan massansiirtotyöt on tehty ja siltojen päällysrakenteet valettu. Kaikkiaan siltoja on tehty urakka-alueelle 24 kappaletta.

Kesäkuun alkupuolella Nuutilanmäen ja Juvan välillä tehdään noin kuuden kilometrin mittainen rinnakkaisosuus kiertotielle. Siinä on nopeusrajoitus 50 km/h. Kiertotiellä mahdollistetaan tien rakentaminen turvallisesti nykyisen tien paikalle.

Harri Liikasen mukaan työmaa-alueella nopeusrajoituksia on yleisesti noudatettu hyvin.

– Ainahan ylilyöntejä on. Kannattaa muistaa, että aikasäästö on olematon, ajat siinä työmaa-alueella sitten 50 km/h tai 80 km/h, muistuttaa Harri Liikanen.

Mikkelin ja Juvan välillä on tehty maanleikkauksia 1,8 miljoonaa kuutiota ja louhittu kalliota 1,8 miljoonaa kuutiota.