Jyväskylän Kesä muuttaa muotoaan – festaritapahtumia viedään radioon ja suoratoistona verkkoon

Uusia toteutustapoja voidaan hyödyntää todennäköisesti tulevienkin vuosien festivaaleilla.

Jyväskylä
Läheltä
Yle

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti jatkunut kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesä toteuttaa festaritapahtumia heinäkuussa radiotaajuuksilla ja verkossa.

Verkkoon viedään sekä konsertteja että puheohjelmaa. Tapahtuman 64 vuotta jatkunut ketju ei siis katkea tänäänkään vuonna. Edessä on järjestyksessään jo 65. Jyväskylän Kesä.

Festivaalia varten rakennetaan tänä vuonna täysin uusi suoratoistoalusta, joka mahdollistaa festivaalin toteuttamisen heinäkuussa. Uusia festivaalin toteutustapoja kaavaillaan käytettäväksi mahdollisesti myös tulevien vuosien tapahtumissa.

– Tämän vuoden toteutuksessa hyödynnämme sekä nettisivuillemme rakennettavaa striimausalustaa että radio-ohjelmistoa, joka mahdollistaa festivaalille osallistumisen myös ilman älylaitteita ja internet-yhteyttä, sanoo festivaalin toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju.

Ylikuljun mukaan yleisölle haluttiin tarjota muutakin kuin vain ruutujen ääressä kököttämistä.

Ylikulju kertoo, että radiototeutukset tarkentuvat kevään aikana. Tapahtuman radiokumppanina on ainakin toukokuussa lähetyksensä aloittava Radio Keskisuomalainen.

Osa isoista Jyväskylän Kesän konserteista on siirretty syksyyn.

Ylikulju arvioi, että Kesä saattaa olla ainoita isoja kesätapahtumia, joita tulevana suvena poikkeusjärjestelyin toteutetaan.

Yli viidensadan hengen tapahtumat on Suomessa koronavirustilanteen takia kielletty ainakin heinäkuun loppuun saakka.

Jyväskylän Kesä kertoo festivaaliviikon uudesta ohjelmasta ja syksyn konserteista toukokuun aikana.

– Haluamme tukea kulttuurikenttää ja taiteilijoita toteuttamalla festivaalin ohjelmistoa vaikeasta tilanteesta huolimatta, Ylikulju summaa.

Tapahtumaan jo lippuja ostaneiden on mahdollista saada rahansa takaisin, mikäli esityksiä peruuntuu tai siirtyy.

Jyväskylän Kesä on yhteydessä lipun ostaneisiin, kun festivaalin uusi ohjelma ja aikataulu varmistuvat.