1. yle.fi
  2. Uutiset

Attendon Lapinlahdelle rakentama hoivakoti ollut tyhjänä lähes kahden vuoden ajan

Lapinlahden kunta ei tarvitse tällä hetkellä yksityisiä hoivapaikkoja.

Lapinlahti
Attendon kyltti.
Kuvituskuva.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Hoiva-, kuntoutus- ja asumispalveluita tuottavalla Attendolla on ollut uusi hoivakoti tyhjillään Lapinlahdella jo lähes kaksi vuotta. Attendo osti kolme vuotta sitten kunnalta tontin Pajuharjuntien varrelta ja rakennutti siihen kiinteistön.

Lapinlahden kunnalla ei kuitenkaan ole ollut tarvetta yksityisille hoivapaikoille ja 30-paikkainen palvelukoti odottaa yhä ensimmäisiä asiakkaitaan. Lapinlahden kunnalla on itsellään tällä hetkellä 95 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Kunnan hoivakodeista kaksi on Lapinlahdella ja kaksi Varpaisjärvellä.

Lapinlahti on tyytyväinen nyt käytössä oleviin tiloihin eikä näköpiirissä ole, että Attendo aloittaisi Pajuharjun hoivakodin toiminnan. Attendon mukaan yksikön käynnistäminen vaatisi Pajuharjuun vähintään ainakin kuusi asiakasta.

Attendon tavoitteena on avata Pajuharju mahdollisimman nopeasti. Yhtiö on käynyt talven aikana keskusteluja Lapinlahden kunnan kanssa, mutta mitään konkreettista päätöstä uuden hoivakodin aloittamisesta ei toistaiseksi ole.

Attendon mukaan on mahdollista, että yhtiö saattaisi vuokrata Pajuharjun kiinteistöään sairaanhoidollisiin tarpeisiin koronaviruspandemian edetessä.

Lue seuraavaksi