Koronatartunnoissa tänään nollapäivä – Keski-Suomen keskussairaala käynnistää jälleen kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia

Sairauksia voi jäädä huomaamatta ja hoitamassa, jos aikoja perutaan tai siirretään.

Keski-Suomi
Päivystys-kyltti ja punainen risti.
Kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia on ryhdytty käynnistelemään jälleen Keski-Suomen keskussairaalassa. Arkistokuva.Simo Pitkänen / Yle

Tänään on ollut jälleen nollapäivä testein varmistettujen koronavirustartujen osalta, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. Sairaanhoitopiirin alueella on THL:n mukaan 126 tartuntaa.

Luvut eivät kerro todellisesti tautitilanteesta, sillä kaikkia ei testata ja erityisesti negatiivisten testien osalta tulokset voivat olla myös vääriä, kuten jo aiemmin tällä viikolla kerroimme.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on tällä hetkellä Keski-Suomessa muutamia potilaita. Rauhallisena pysyneen tilanteen takia Keski-Suomen keskussairaala käynnistää nyt enenevässä määrin kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia, joita on lykätty koronatilanteen takia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Juha Palonevan mukaan koronapotilaat eivät ole sairaalan tiloissa missään vaiheessa muiden potilaiden kanssa tekemisissä, vaan heidän hoitonsa tapahtuu ainoastaan koronapotilaille tarkoitetuissa eristetyissä tiloissa.

– Vakavia sairauksia voi jäädä huomaamatta ja hoitamatta, jos potilaat peruvat tai siirtävät aikojaan, Paloneva toteaa huolestuneena.

Ensimmäinen koronavirustartunta Keski-Suomessa todettiin 9. maaliskuuta.

  • Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa täältä.
  • Täältä uusimmat tiedot koronatilanteesta koko Suomessa ja maailmalla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus