Suomen Moto GP -osakilpailu peruttu – Kymiringillä ajetaan kesällä 2021

Myös Saksan ja Alankomaiden osakilpailut on peruttu.

Arkistokuva Kymiringiltä viime kesältä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Suomessa ei ajeta ensi heinäkuussa ratamoottoripyöräilyn Moto GP -osakilpailua. Iitin Kymiringille suunniteltu osakilpailu on peruttu koronaviruspandemian takia.

Peruutuksesta päätti ratamoottoripyöräilyn kansainväliset mm-kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports yhdessä Kymiringin ja Lahti Eventsin kanssa.

Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että koronavirustilanteen on arvioitu kestävän Suomessa kesän yli. Nyt päällimmäisenä kysymyksenä on se, voidaanko kisoja ylipäätään järjestää turvallisesti tänä vuonna.

Heinäkuulle suunniteltu osakilpailu siirtyy vuodella eteenpäin. Osakilpailun siirtyminen lykkää Kymiringin viisivuotisen Moto GP -sopimuksen alkamista.

– Sopimuksemme astuu voimaan ensi vuonna, joten kaksipyöräisten kuninkuusluokka nähdään Kymiringillä vuosina 2021–2025, Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilä sanoo tiedotteessa.

Suomen osakilpailun lisäksi Dorna Sports peruu Saksan Sachsenringin ja Alankomaiden Assenin osakilpailut. Ne oli määrä ajaa kesäkuun lopulla.