Lähes 2 000 koronatukihakemusta Pirkanmaan yrityksiltä

Pirkanmaalla tuki on myös jakautunut useille eri toimialoille.

Pirkanmaa
Läheltä
Yle

Pirkanmaalla pienet 1-5 henkilöä työllistävät yritykset ovat hakeneet paljon ELY-keskuksen koronarahoitusta. Tiistai-iltapävään mennessä hakemuksia oli saapunut 1 968 kappaletta, Pirkanmaaan ELY-keskus kertoo.

Hakemuksista on käsitelty 460 kappaletta ja tukea on myönnetty 326 yritykselle yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.

Tähän mennessä tuki on kohdistunut Pirkanmaalla erityisesti taksiliikenteeseen, ravintolatoimintaan, moottoriajoneuvojen huoltoon, asuin- ja muiden rakennusten rakentamiseen, baareihin ja kahviloihin sekä ohjelmistojen suunnitteluun ja valmistukseen.

– Olemme onnistuneet tavoittamaan hyvin juuri nyt tukea tarvitsevia yrityksiä. Tähän mennessä tehtyjen päätösten perusteella Pirkanmaalla tuki on myös jakautunut useille eri toimialoille, vs. johtaja Riikka Joutsensaari Pirkanmaan ELY-keskuksesta arvioi.

Valtaosa eli 290 kappaletta Pirkanmaalla tehdyistä myönteisistä päätöksistä on tilanneanalyyseja, ja maksimimäärältään 10 000 euroa. Tuen avulla yritys voi selvittää ja suunnitella, miten pääsee jaloilleen koronan jälkeen.

Pirkanmaalla 36 yritykselle on myönnetty avustusta kehittämistoimenpiteeseen. Tämän avustuksen maksimimäärä on 100 000 euroa. Valtakunnallinen lista rahoituksen saaneista yrityksistä löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

ELY-keskuksen lisäksi tukea yrityksille on myöntänyt esimerkiksi Business Finland.