1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Billboard-musiikkilistat

Suomalaistuottajat mukana rap-artistin hittilevyllä – DaBabyn albumi nousi Billboardin albumilistan kärkeen

Samaan listasijoitukseen on Suomesta yltänyt aiemmin vain Teemu Brunila.

Rap-artisti DaBaby nousi Billboardin albumilistan kärkeen levyllään Blame it on baby. Nimikappaleen tekijöinä on kaksi suomalaista tuottajaa MVABeats ja Jayston. Kuva: AOP

Yhdysvaltalaisartisti DaBaby on noussut nopeasti rap-maailman kärkikastiin. Hänen kolmas albuminsa julkaistiin huhtikuun puolivälissä ja nyt se keikkuu arvostetulla Billboardin ablumilistalla, listaykkösenä.

Suomalaisittain asian tekee kiinnostavaksi se, että BLAME IT ON BABY -albumin nimiraidan takaa löytyy kaksi suomalaista tekijää, helsinkiläiset tuottajat MVAbeats ja JAYSTON.

– Ei tätä vielä oikein osaa käsittääkään! Hiljalleen sitä tajuaa, että tämä on aika iso juttu, JAYSTON huokaa puhelimessa.

Aiemmin Billboadin listaykkösenä on suomalaisista keikkunut vain säveltäjä Teemu Brunila vuonna 2012. Tuolloin R&B -artisti Trey Songzin albumi nousi Billboard Top 200 -listan kärkeen. Levyllä oli Never Again -niminen kappale, jonka Brunila oli osin säveltänyt ja sanoittanut.

Lue: Teemu Brunilan osittain tekemä kappale on mukana levyllä, joka nousi Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen

MVAbeats ja JAYSTON tapasivat jota kuinkin kaksi vuotta sitten ja ovat siitä lähtien tehneet tiiviisti musiikkia yhdessä. JAYSTONin mukaan tuottajilla on samanlainen näkemys sekä musiikista että musiikkibisneksestä.

– Lisäksi Vladilla (MVAbeats) on niin kova työmoraali, että se pitää motivaatiota yllä minullakin.

JAYSTONINin mukaan parivaljakon tekemiset saattavat nyt alkaa kiinnostaa levy-yhtiöitä laajemminkin.

– Vaikka en oikeastaan tiedä. En ole koskaan ennen ollut tällaisessa tilanteessa.

Yhteys maailmanluokan rap-artistiin syntyi, kun DaBabyn kanssa työskentelevä DJ pyysi suomalaiskaksikkoa lähettämään melodioita. Yksi niistä nappasi.

DaBabyn oli määrä esiintyä Suomessa tänä kesänä Ruisrockissa. Festivaali on kuitenkin peruttu koronavirusepidemian vuoksi.

Katso: DaBabysta vuodessa räpin ykkösnimi

DaBabyn listasijoituksesta kertoi Suomessa ensin Klangi-julkaisu. (siirryt toiseen palveluun)