Venäjä salli maahan jumittuneiden kaksoiskansalaisten palaamisen Suomeen

Venäjän hallitus antoi keskiviikkona kertaluontoisen mahdollisuuden poistua maasta niille, joilla on jonkin toisen maan kansalaisuus tai oleskelulupa. Aiemmin Yle kertoi, että Venäjällä on edelleen noin 400 Suomen kansalaista.

Kuva: Yle

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin allekirjoitti keskiviikkona määräyksen (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan maasta voivat poistua “ne Venäjän kansalaiset, joilla on myös jonkin muun maan kansalaisuus, oleskelulupa tai muu dokumentti, joka todistaa, että heillä on lupa vakituiseen asumiseen toisessa maassa”. Maasta voi poistua vain yhden kerran koronavirusrajoitusten aikana.

Aiemmin Yle kertoi siitä, että moni Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen jumittui Venäjälle sen jälkeen kun maa sulki rajat maaliskuun lopussa. Samassa tilanteessa olevat ihmiset kirjoittivat asiasta vetoomuksen Mishustinille.

Venäjän ulkoministeriö oli aiemmin kohdellut kahden maan kansalaisia vain Venäjän kansalaisina, joilta oli evätty pääsy ulkomaille koronaviruksen tuomien rajoitteiden takia.

Lue myös: