Muun muassa opettajien ja lääkäreiden työehdoista päästiin sopuun – koko kunta-alan sopimustilanne ratkeaa tänään

Jos kaikki osapuolet eivät hyväksy ratkaisuehdotusta torstaina, koko ratkaisu voi lykkääntyä kauas tulevaisuuteen.

työehtosopimukset
Kuvassa on OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.
Jos kaikki osapuolet eivät hyväksy ratkaisuehdotusta torstaina, koko ratkaisu voi lykkääntyä kauas tulevaisuuteen. Olli Luukkainen kuvattiin Educa-tapahtumassa vuonna 2019.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Lääkäreiden, opettajien ja tekniikan alan uusista työehdoista on saatu yöllä neuvottelutulos, kertoo julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen Twitterissä.

Näiden alojen sopiminen oli Jukon ehto sille, että se voi hyväksyä myös kunta-alan pääsopimuksen.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi ratkaisuehdotuksen myöhään maanantaina. Määräaika ehdotuksen hyväksymiselle tai hylkäämiselle on torstai kello 12.

Neuvottelupöydässä kolme työntekijäjärjestöä – jos kaikki eivät hyväksy, ratkaisu lykkääntyy

Kuntatyönantajan lisäksi neuvotteluissa istuu kolme työntekijäpuolen neuvottelujärjestöä. Hoitajaliittoja edustava Sote ry, muun muassa opettajia ja lääkäreitä edustava JUKO sekä Julkisen alan unioni JAU, jonka muodostavat julkisten ja hyvinvointialojen suurliitto JHL ja toimihenkilöliitto Jyty.

Jos kaikki osapuolet eivät hyväksy ratkaisuehdotusta torstaina, koko ratkaisu voi lykkääntyä kauas tulevaisuuteen. Hoitajaliitto Tehy on ilmoittanut jo aiemmin, että ratkaisua on ehkä odotettava yli koronakriisin, jos kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei nyt voida tehdä.

Lue lisää:

Valtakunnansovittelijalta ratkaisuehdotus kunta-alan työehtoriitaan: Osapuolten vastattava torstaina kello 12:een mennessä, hyväksyvätkö ne esityksen

Uutista muokattu 30.4. klo 7.26: Korjattu aiemman uutisen muotoiluja: Yöllä syntyi neuvottelutulos mm. opettajien ja lääkäreiden työehdoista. Tämä oli Jukon ehto kunta-alan ratkaisulle.