Nokian oikaistu liikevoitto nousi viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna

Näkymiä ruuvattiin alaspäin koronan vuoksi.

Osavuosikatsaukset
Nokian uusi toimitusjohtaja Pekka Lundmark sekä väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri.
Osa asiakkaista saattaa harkita hankintojaan uudelleen nyt toisen vuosineljänneksen alettua. Koronakriisin vaikutukset näkyvät selvemmin, väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri (oikealla) ennakoi. Vasemmalla tuleva toimitusjohtaja Pekka Lundmark. Markku Ulander / Lehtikuva

Verkkolaitevalmistaja Nokian ensimmäisen neljänneksen oikaistu (ei-IFRS) liikevoitto oli 116 miljoonaa euroa oltuaan vuotta aiemmin 59 miljoonaa tappiolla. Liikevaihto laski kaksi prosenttia ja oli 4,9 miljardia euroa.

Nokia ruuvaa koronan takia tämän vuoden tulosnäkymiään alaspäin. Oikaistuksi liikevoittoprosentiksi ennakoidaan nyt 9 prosenttia, aiemman 9,5 prosentin sijasta. Vaihteluväli on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Osakekohtaiseksi tulokseksi Nokia ennakoi nyt 0,23 euroa, aiemmin arvioidun 0,25 euron sijasta.

Yhtiö ennakoi, että koronakriisin vaikutukset tuntuvat sen tuloksessa vuoden toisella neljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä ei havaittu kysynnän laskua, mutta kuluvalla neljänneksellä osa asiakkaista saattaa harkita hankintojaan uudelleen, väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri ennakoi. Monissa maissa saattaa myös ilmetä haasteita toimituksissa ja jakelussa.

– Uskomme toimialamme kestävän kriisiä melko hyvin, vaikka se ei olekaan sille immuuni, Suri sanoi tiedotteessa.

Etätyöt kasvattavat verkkoliikennettä rajusti

Koronapandemian johdosta Nokian henkilökunta on suureksi osaksi siirtynyt etätöihin. Surin mukaan tässä ei ole ilmennyt ongelmia.

– On ilahduttavaa, että vaikka suurin osa tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöstämme työskentelee kotoa käsin, emme ole havainneet tällä olleen mitään vaikutusta tuotesuunnitelmiimme, ja itse asiassa jotkin keskeiset ohjelmistoversiot etenevät edellä aikataulusta, Suri kiitteli.

Etätyön kasvu näkyy verkkoliikenteen määrässä rajuna kasvuna. Jo ennen koronakriisiä kasvua on ollut 30–45 prosenttia vuodessa, mutta koronasta tuli uusi sysäys.

– Nokian operaattoriasiakaskunnan liikennemäärien huiput kasvoivat 20–40 prosenttia rajoitustoimien piirissä olevilla alueilla vain yhden kuukauden aikana – helmikuun puolestavälistä maaliskuun puoleenväliin, Suri totesi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus