Kittilässä halutaan erottaa kaikki kunnan toimielimet

Kittilässä aiotaan valita uudelleen toimielimet nyt, kun KHO palautti hyllytetyt luottamushenkilöt päätöksentekoon.

Kittilän kunnanvaltuustolle on tulossa aloite, joka pyrkii kunnan kaikkien toimielinten erottamiseen. Aloitteen on allekirjoittanut 14 valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua. Kuva: Jyri Tynkkynen / Yle

Kittilän kunnanvaltuustolle on tulossa aloite, joka pyrkii kunnan kaikkien toimielinten erottamiseen. Aloitteen on allekirjoittanut 14 valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua.

Aloitteen ilmeisenä tarkoituksena on valita toimielimet uudelleen nyt, kun Valtiovarainministeriön hyllyttämät luottamushenkilöt ovat saaneet palata takaisin päätöksentekoon.

Aloitteen on allekirjoittanut suuri osa niistä luottamushenkilöistä, jotka pidätettiin luottamustoimistaan VM:n päätöksellä kesällä 2018. He edustavat keskustaa, kristillisdemokraatteja, perussuomalaisia, SDP:tä, sitoutumattomia ja vasemmistoliittoa.

Esitämme, että kaikki toimielimet ja toimielinten puheenjohtajistot erotetaan, koska ne eivät nauti meidän luottamustamme.

Valtuustoaloitteen allekirjoittajat

Allekirjoittajat perustelevat aloitettaan sillä, että toimielinten jäsenet eivät nauti heidän luottamustaan. He haluavat kunnanvaltuuston perustavan tilapäisen valiokunnan toimielinten erottamista varten.

Kittilän kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi viikolla. Kunnanjohtaja Antti Jämsén ehdottaa kunnanhallitukselle, että se siirtää asian valtuustolle sitä enempää käsittelemättä. Tilapäisen valiokunnan perustamiseen vaaditaan valtuuston enemmistön kannatus.

Kittilän kunnanvaltuusto valitsi marraskuussa 2019 jäsenet ja puheenjohtajiston kunnanhallitukseen, sosiaali-ja terveyslautakuntaan, tekniseen lautakuntaan, rakennus-ja ympäristölautakuntaan, koululautakuntaan sekä vapaan sivistystyön lautakuntaan. Päätös tehtiin silloin valtuuston toimikauden loppuun saakka.