1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Olvi

Olvi kasvatti liikevoittoaan 30 prosenttia tammi-maaliskuussa – peruu koko vuoden arvion tulosnäkymistään koronapandemian takia

Konsernin liikevaihto kasvoi kaikilla markkinoilla.

Olvi
Makuvichypulloja linjastolla Olvin tehtaalla Iisalmessa.
Virvoitusjuomapulloja Olvin tuotantolinjalla. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Iisalmelaisen panimokonserni Olvin myynti, liikevaihto ja liikevoitto ovat kasvaneet tammi–maaliskuussa. Myytyjen juomien määrä kasvoi 11 prosenttia 153 miljoonaan litraan. Myyntiä kasvattivat kotimaan vahvistunut kysyntä sekä viennin kasvu.

Liikevaihto kasvoi lähes kymmenen prosenttia ja kasvua kertyi kaikilta markkinoilta. Liikevoitto kasvoi 30 prosentilla lähes kahdeksaan miljoonaan euroon edellisvuoden alkuvuoteen verrattuna.

Olvi peruutti tulosohjauksen tälle vuodelle, eli se ei arvioi näkymää koko vuoden tuloksestaan koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden johdosta. Pandemian aiheuttamat rajoitukset alkoivat vaikuttaa Olvin liiketoimintaan maaliskuun puolivälistä alkaen.

Olvin myyntivolyymi, liikevaihto ja liikevoitto kotimaassa on kasvanut selvästi. Yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan, että sen alkoholijuomien kysyntä ja omien brändien markkina-asema on pysynyt vahvana erityisesti lonkeroissa ja oluissa.

Virossa hyvä kehitys jatkui maaliskuun alkuun saakka, muta liikevoitto laski hieman vuoden takaisesta. Koronapandemian vaikutus on ollut nopeinta juuri Virossa, jossa ravintola- ja rajakaupan vaikutus on yhtiön toimintaan suurinta.

Liettuassa myynti ja liikevaihto kasvoivat noin neljänneksellä, etenkin Venäjän viennin kasvun myötä. Valko-Venäjällä liiketoiminta ja myynti ovat kasvaneet ja liikevoitto kasvoi kaksi miljoonaa euroa.