Intian kuuluisimpiin Bollywood-tähtiin lukeutunut Rishi Kapoor on kuollut

Kapoorien tunnettuun Bollywood-sukuun kuulunut näyttelijä kuoli leukemiaan.

Bollywood-elokuvat
Rishi Kapoor elokuvajulisteen edessä.
Rishi Kapoor 4.9.1952–30.4.2020.Rex Features / AOP

Intian elokuvateollisuuden kuuluisimpiin tähtiin lukeutunut näyttelijä Rishi Kapoor on kuollut. 67-vuotias Kapoor kuoli leukemiaan mumbailaisessa sairaalassa torstaina.

Uransa aikana Kapoor teki yli 90 elokuvaroolia. Hänen tähdittämiään elokuvia ovat muun muassa Laila Majnu, Bobby ja Amar Akbar Anthony.

Näyttelijä Priyanka Chopra kuvaili muistosanoissaan Kapoorin kuolemaa yhden aikakauden lopuksi.

Rishi Kapoor on osa kuuluisaa Kapoorin Bollywood-sukua. Jo hänen isänsä Raj Kapoor ja isoisänsä Prithviraj Kapoor työskentelivät Bollywoodissa.

Myös hänen vaimonsa Nitu Singh ja poikansa Ranbir Kapoor sekä veljensä Randhir Kapoor ja Rajiv Kapoor ovat näyttelijöitä. Lisäksi suuri joukko muita sukulaisia työskentelee Bollywoodissa.

Rishi Kapoor, Neetu Singh ja Ranbir Kapoor punaisella matolla.
Kapoorit ovat tunnettu Bollywood-suku. Joulukuussa 2016 Rishi Kapoor poseerasi punaisella matolla vaimonsa Neetu Singhin ja Ranbir Kapoorin kanssa.Imago / Hindustan Times / AOP

Ensimmäisen roolinsa Rishi Kapoor teki vuonna 1970 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Mera Naam Joker. Siinä hän näytteli yhdessä isänsä kanssa.

Uran alkupään romanttisen sankarin osat vaihtuivat vuosien myötä yhä monipuolisempiin rooleihin. Esimerkiksi vuonna 2012 ensi-iltansa saaneessa Agneepathissa Kapoor nähtiin julmana rikollisena ja vuonna 2016 ensi-iltaan tulleessa Kapoor & Sons -elokuvassa pornoa katsovana ilkeänä isoisänä.

Vuonna 2018 saadusta syöpädiagnoosista huolimatta Kapoor suunnitteli vielä uusia elokuvia.

Intian elokuvamaailmassa Kapoorin poismeno on kahden päivän sisällä jo toinen tunnetun näyttelijän kuolinuutinen. Keskiviikkona näyttelijä Irrfan Khan kuoli syöpään.

Lähteet: AP, AFP, Reuters