Kuusamolaisella karhuemolla on peräti neljä poikasta, ja niistä on saatu useita valokuvia

Kaikki neljä poikasta ovat viimevuotisia.

karhu
Karhuemo ja neljä pentua Kuusamossa.
Pekka Veteläinen otti tämän kuvan vappuviikolla.Pekka Veteläinen

Karhut ovat heränneet talviuniltaan Koillismaalla huhtikuun puolivälissä. Vappuviikolla Kuusamossa karhuemo esitteli peräti neljää pentuaan kameralle ja vielä kahdella eri karhunkatselupaikalla.

Kuusamossa itärajan pinnassa karhunkatselupaikalle ilmestyi hieman ennen vappua sykähdyttävä lauma karhuja. Nuori karhuemo toi ruokailupaikalle peräti neljä viime vuoden pentuaan.

Karhut tekevät yleensä 2–3 pentua, mutta neljäkään ei ole tavaton määrä, kertoo Karhu Kuusamon yrittäjä Pekka Veteläinen.

Videon karhuemo pentuineen on kuvattu myös toisella paikalla Itä-Kuusamossa kuusamolaisen Veikko Tynin karhunkatselupaikalla.

Karhuemo kävi neljän pentunsa kanssa myös toisella karhunkatselupaikalla. Video: Juha Lyytikäinen / Riistakamerat.com
neljä karhunpentua juoksee emän perässä lumessa.
Juha Lyytikäinen näki Kuusamossa karhut, jotka tulivat hänelle tutuiksi jo viime vuonna.Juha Lyytikäinen / Riistakamerat.com

Kuva ja video tallentuivat oulunsalolaisen Juha Lyytikäisen riistakameraan. Lyytikäinen työskentelee myyntipäällikkönä yrityksessä, joka myy muun muassa riistakameroita.

– Näin nämä karhunpennut ensimmäisen kerran jo viime kesänä, jolloin ne olivat aivan pieniä. Oli mukava nähdä, että pennut ovat pysyneet hengissä emonsa suojissa talven yli, Juha Lyytikäinen sanoo.

Voit keskustella kuvista 1.5. kello 23:een saakka!