1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan yliopisto päätti kaksivaiheisista valintakokeista ja todistusvalinnan laajentamisesta

Kaikki valintakokeet tulevat olemaan kaksivaiheisia Vaasassa. Todistusten perusteella valitaan entistä useampi opiskelija.

pääsykokeet
Vaasan yliopiston päärakennus
Janina Hietamäki / Yle

Yliopistot ovat päättäneet kevään valintakokeiden järjestämisestä poikkeusoloissa. Kaikki Vaasan yliopiston tämän kevään valintakokeet tulevat olemaan kaksivaiheisia.

Ensimmäisessä vaiheessa kokeet järjestetään etänä ja sähköisesti. Fyysistä läsnäoloa edellyttäviä kokeita voidaan yliopiston mukaan järjestää toisessa vaiheessa, mikäli epidemiatilanne sen sallii.

Myös todistusvalintaa laajennetaan.

– Osalla aloista todistuksen perusteella valittujen määrää kasvatetaan, mutta kokonaan todistusvalintaan ei siirrytä. Yliopistot ovat yhdessä linjanneet, että pelkästään itsenäisesti tehdyllä etäkokeella opiskelijoita ei voida valita. Jos etäkoetta käytetään, täytyy valinnassa olla lisäksi valvottu toinen vaihe, perustelee Vaasan yliopiston vararehtori Annukka Jokipii.

Vaasan yliopiston verkkosivuille on koottu uudet päivitetyt ohjeet (siirryt toiseen palveluun)valintaperusteista ja valintakokeista. Tarkemmista järjestelyistä tiedotetaan hakijoille myöhemmin.

Kaikissa yliopistoissa kokeet pääosin korvataan etäkokeilla ja todistuksen perusteella valitaan entistä enemmän.

Katso tästä, miten opiskelijavalinnat tehdään: Katso yliopistojen uudet valintaperusteet: psykologian opintoihin 93, lääkikseen 75 ja kauppikseen 70–90 prosenttia todistuksilla

Yliopistojen laajentunut todistusvalinta herättää epäuskoa – Suomen lukiolaisten liitto: "Emme näe tätä mitenkään tasa-arvoisena ratkaisuna"

Maakuntasi koronavirustilanteen voit katsoa tästä.

Lue seuraavaksi