1. yle.fi
  2. Uutiset

Striimattua pyöräilyä ja haalarimerkin ompelua Teamsissa – opiskelijoiden vappu sujuu myös etänä Oulussa ja Kajaanissa

Kajaanissa Elias Lönnrotin sijaan jokainen lakittaa itsensä, ja Oulussa perinteinen teekkarikaste suoritetaan kotona.

vappu
Oulun Teekkariyhdistuksen kultttuurisika Meea Tikkanen ja isäntä Riikka Haataja.
Täältä sitä striimiä lähtee! Oulun Teekkariyhdistuksen kultttuurisika Meea Tikkanen ja isäntä Riikka Haataja esittelevät Teekkaritalolle viritettyä studiota.Päivi Seeskorpi / Yle

Perinteistä opiskelijavappua vietetään koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia tänä keväänä etäyhteyksien välityksellä.

Oulun yliopiston teekkarit ja Kainuun ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestävät nyt useita etäyhteystapahtumia. Teekkareilla striimit alkoivat jo pääsiäisenä, opiskelijajärjestö KAMO taas on järjestänyt etäyhteyskokoontumisia vappuviikon aikana keskiviikosta lähtien.

Oulussa opiskelijavappu näkyy normaalistikin katukuvassa viikkoja ja Teekkaritalo pursuu opiskeljoista. Nyt Teekkaritalolla saa olla vain neljä ihmistä kerrallaan. Sieltä striimataan useita teekkarivappuun kuuluvia tapahtumia.

Esimerkiksi maanantaina Oulun yliopiston teekkarit järjestivät Teekkaritalolta etäsitsit, siis lauluin ryyditetyt illanistujaiset verkossa. Teekkarien fuksiuitotkin näytetään verkossa, Hätäkaste-nimellä, sanoo Oulun Teekkariyhdistyksen kulttuurisika Meea Tikkanen.

– Hätäkaste tulee etäyhteydellä videopalvelu Zoomin kautta. Jokainen fuksi saa striimata omalla kamerallaan, kun he kastavat itsensä omalla tyylillä. Pää kastuu, se on tärkeintä.

Oulun yliopiston teekkarit aikovat jatkaa vappujuhlintaa vielä syksyllä poikkeusolojen vuoksi.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat luoneet oman hengailukanavan etäyhteydellä, toki ohjattuakin toimintaa on. Keskiviikkona ohjelmassa oli haalarimerkin ompelua yhdessä.

– Meillä on Teamsissa ja Discordissa kanavat, joissa voi vapaasti jutella ja pelailla. Vappuaattona Teamsin välityksellä on virvokejooga, kertoo KAMOn puheenjohtaja Milla Karvonen.

Myös Elias Lönnrotin perinteinen lakitus jää tänä vuonna Kajaanissa väliin, koska KAMO ei halua ottaa riskiä, että lakitukseen kokoontuisi liikaa väkeä.

– Seitsemältä vappuaattona ohjelmassa on itsemme lakitus, kun emme pääse Lönnrotin patsasta lakittamaan. Kyllähän tämä harmittaa monia opiskelijoita, Karvonen miettii.

Karvonen toivoo, että mahdollisimman moni opiskelija välttäisi isojen kokoontumisten kiusausta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi