1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kainuun prikaatissa ei ole todettu uusia koronatartuntoja

Karanteenissa olevat varusmiehet ovat pystyneet jatkamaan koulutusta erikoisjärjestelyin.

koronavirus
Sotilaskuljetus Kainuun prikaatille.
Varusmiesten yhteiskuljetus. Arkistokuva.YLE/Reetta Arvila

Kainuun prikaatissa ei ole todettu tällä viikolla uusia koronavirustartuntoja. Vaasalaisen varusmiehen koronatesti todettiin positiiviseksi viime maanantaina. Kyseessä oli varuskunnan ensimmäinen koronatapaus.

Sairastunut varusmies oli palannut Vaasasta lähteneellä lomakuljetuksella yksikköönsä sunnuntaina. Samalla lomakuljetuksella palanneet 27 varusmiestä ja varuskunnassa 17 altistunutta siirrettiin karanteeniin. Sairastunut on eristyksessä Kajaanin varuskunnan terveysasemalla.

Karanteenissa olevien varusmiesten koulutusta on pystytty jatkamaan niin etteivät he ole kontaktissa muihin varusmiehiin tai henkilökuntaan. Heillä on ollut muun muassa liikuntaa ja kotiuttamiseen liittyviä tehtäviä.

Kainuun prikaatin tiedottajan Satu Hujasen mukaan arki on rullannut suhteellisen hyvin myös poikkeusoloissa.

– Täällä on käytetty paljon mielikuvitusta, että tämä sujuisi mahdollisimman hyvin.

Tärkeänä on pidetty esimerkiksi sitä, että varusmiehet eivät joutuisi olemaan karanteenista huolimatta koko päivää sisällä.

– Kun muut ovat maastoharjoituksissa, niin karanteenissa olevat ovat voineet liikkua kasarmialueella, Satu Hujanen kertoo.

Kainuun prikaatissa palvelee parhaillaan noin 2700 varusmiestä, jotka on jaettu kolmeen rotaatioryhmään. Ryhmät eivät kohtaa toisiaan ja yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista.

Lue seuraavaksi