Kokoomuksen valtuustoryhmä antaa varoituksen Francis McCarronille

Varoituksen syynä on kaupunginvaltuutetun epäasiallinen käytös.

kuntapolitiikka
Francis McCarron kaupunginvaltuutettu teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Lahdessa
Petri Niemi/Yle

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmä on päättänyt antaa varoituksen kaupunginvaltuutettu Francis McCarronille epäasiallisesta käytöksestä.

Kokoomuksen valtuustoryhmän mukaan McCarron on jättänyt noudattamatta valtuustoryhmän sääntöjä. Valtuustoryhmä painottaa, ettei Kokoomus hyväksy häirintää tai minkäänlaista epäasiallista käytöstä.

Lahden kunnallisjärjestö julkaisi valtuustoryhmän puheenjohtajan Toni Putulan allekirjoittaman tiedotteen nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) myöhään vappuaattona. Tiedotteessa todetaan, että McCarron jatkaa teknisen- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana sekä kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenenä.

Putula täsmensi varoituksen perusteita Ylelle 6. toukokuuta. Putulan mukaan McCarronin käytös 15.4. julkaistun syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen ei ole ollut valtuutetun arvolle sopivaa, minkä vuoksi valtuustoryhmä päätti antaa varoituksen.

Vuoden 2018 itsenäisyyspäiväjuhlien tapahtumista julkaistiin huhtikuun puolivälissä syyttämättäjättämispäätös.

Kyse oli McCarronin ja Vasemmistoliiton valtuutetun Elisa Lientolan välisestä jupakasta, jossa McCarronin epäiltiin kourineen Lientolaa itsenäisyyspäivän juhlissa.

Syyttäjän mukaan epäilty rikos oli niin vähäinen, että syytettä McCarronia vastaan ei nosteta. Teko oli lievä ja haitallisuudeltaan vähäinen eikä asian käsittely tuomioistuimessa olisi ollut tarpeen, totesi syyttäjä ratkaisussaan.

Samalla tuli päätös, ettei myöskään kunnianloukkaussyytettä Lientolaa vastaan nosteta.

juttua ja alaotsikkoa korjattu 6.5. klo 16.00 Kokoomuksen Lahden valtuustoryhmä antoi varoituksen McCarronnille epäasiallisesta käytöksestä, joka tapahtui 15.4. julkaistun syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen. Varoituksen perusteena ei ollut McCarronin käytös Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän juhlissa vuonna 2018, kuten jutussa aiemmin väitettiin.