Trump kertoo nähneensä todisteita koronaviruksen yhteydestä kiinalaislaboratorioon

Toimittajat pyysivät lisätietoja, Trump ei suostunut avaamaan yhteyttä tarkemmin.

Donald Trump
Presidentti Donald Trump
Mandel Ngan / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on valmis asettamaan uusia tulleja Kiinalle koronaviruksen leviämisen takia.

Trump kertoo nähneensä todisteita koronaviruksen yhteydestä wuhanilaiseen laboratorioon. Kun toimittajat kysyivät presidentiltä, mikä sai hänet niin varmaksi yhteydestä, Trump vastasi, ettei voi kertoa sitä.

Yhdysvallat on useasti aiemminkin esittänyt, että virus olisi päässyt leviämään Wuhanissa toimivasta viruslaboratoriosta. Sekä kyseisen laboratorion johto että Kiinan viranomaiset ovat kiistäneet asian.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Kiinan Wuhanissa viime vuoden lopulla.

Yhdysvaltojen tiedusteluyhteisö sanoi torstaina, että uusi koronavirus sai alkunsa Kiinassa. Tietojen mukaan virus ei kuitenkaan olisi keinotekoinen.

Trump valmistautuu vaaleihin

Trump kertoo hallintonsa ja eri toimijoiden tutkivan, kuinka virus kehittyi ja mitä Kiina olisi voinut tehdä estääkseen sen leviämistä.

Vaikka asiaa vasta tutkitaan, Trumpilla on epäilynsä.

– He olisivat voineet pysäyttää sen, Trump sanoi viitaten siihen, että kansainvälisiä lentoja ei olisi peruttu tarpeeksi ajoissa.

Trump vaikuttaa nostaneen Kiinan koronavirustoimet merkittäväksi osaksi presidentinvaalikampanjaansa. Yhdysvalloissa on määrä pitää vaalit marraskuussa.

Trump sanoi aikaisemmin, että Kiina ei halua, että hänet valitaan uudelleen presidentiksi.

Kiina ja Yhdysvallat allekirjoittivat tammikuun alussa kauppasovun ensimmäisen vaiheen sopimuksen. Se ei kuitenkaan sisältänyt kiinalaistuotteille määrättyjen tuontitullien vähentämistä.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus