Ihmiset noudattivat komentoa kuuliaisesti: Pohjanmaalla ei vappuaattona isoja kokoontumisia eikä häiriöitä julkisilla paikoilla

Myöskään kotikäyntejä ei ollut vappuaattona tavallista enempää.

vappu
Vaasan keskusta
Ihmiset noudattivat vappuaattona hyvin kehotuksia olla kokoontumatta isoilla porukoilla.Merja Siirilä / Yle

Vappua on vietetty toistaiseksi Pohjanmaan poliisin alueella rauhallisesti. Poliisi ei ole joutunut juuri puuttumaan kokoontumisiin eikä yleisillä paikoilla ollut vappuaattona häiriöitä.

Vakavin tapaus sattui Kokkolassa, kun Isossakylässä ammuttiin useita laukauksia aattoiltana kello 22.

Myöskään kotikäyntejä ei kertynyt tavallista enempää.

Poliisi otti kiinni vappuaattona seitsemän henkilöä, heistä kolme liittyy Kokkolassa tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen. Pahoinpitelyitä sattui Alajärvellä ja Seinäjoella, lisäksi törkeitä rattijuopumuksia kävi ilmi kaksi.

Pohjanmaan poliisi kiitteli jo vappuaattoiltana Twitterissä siitä, että puistot, puistikot ja torit pysyivät lähes tyhjinä.

Tilanne on ollut samanlainen koko maassa: minkään poliisilaitoksen alueella ei ole vappuaamuun mennessä havaittu kiellettyjä yleisötilaisuuksia tai isoja kokoontumisia. Myös hälytystehtäviä on ollut selvästi vähemmän kuin viime vappuaattona.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpää poliisihallituksesta sanoo, ettei ole 40-vuotisen poliisiuransa aikana kokenut näin rauhalista vappua.