Poliisi purki Kokkolassa sadan auton kokoontumisen

Nuoret lähtivät joukolla ajelelulle vapunpäivän yönä. Poliisin mukaan teillä liikkui satoja autoja.

autot
automiitti Vaasassa
Automiitit ovat työllistäneet korona-aikana poliisia.Merja Siirilä / Yle

Pohjanmaan poliisi sai vapunpäivän iltana kello 23 hälytyksen suuresta automiitistä Kokkolassa. Hopeakivenlahden varren ratapihalle oli kokoontunut sadan auton porukka.

– Autoja oli ollut koolla enemmänkin, koska osa lähti välittömästi pois poliisin ajaessa paikalle, kertoo komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksesta.

Paikalta poistettiin 60 autoa. Autoilijat lähtivät ilman poliisin vastustamista tai häirintää, eikä kenellekään määrätty sakkoja.

Poliisi oli varautunut vapun kokoontumisiin esimerkiksi lisäämällä valvontaa. Vappuaatto sujui rauhallisesti, mutta vapunpäivä toi nuoret liikenteeseen.

Sillanpää kertoo, että perjantai-ilta ja yö keräsivät Kokkolan teille arviolta satoja autoja, mutta muista joukkokokoontumisista ei Kokkolan alueella ollut havaintoja.

Pohjanmaan poliisia työllisti myös pienempi automiitti Vaasassa Kneissinkujalla. Siellä paikalta poistettiin parikymmentä autoa.

Isoja automiittejä on järjestetty muutamina edellisinä viikonloppuina muun muassa Vaasassa, Seinäjoella, Kristiinankaupungissa, Närpiössä ja Pietarsaaressa.

Poliisi aikoo jatkossakin puuttua kokoontumisiin, jos ne aiheuttavat häiriötä. Periaatteessa autoilla ajelu on sallittua, mutta raja kulkee siinä, ovatko kokoontumiset järjestettyjä vai satunnaisia.

Hallituksen asettamakorna-ajan kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus