Kotihälytykset työllistivät poliisia vappuna Lounais-Suomessa

Pääsääntöisesti vappu sujui rauhallisesti, esimerkiksi kokoontumisiin poliisi ei joutunut juurikaan puuttumaan.

perheväkivalta
Kvinna håller ut handen som för att säga stopp.
Poliisilla on ollut vappuna tavallista enemmän kotihälytyksiä.AOP

Kotihälytykset työllistivät poliisia tänä vappuna Lounais-Suomessa. Kotihälytysten määrässä oli lievää kasvua aikaisempiin vuosiin verrattuna. Poliisin mukaan syynä oli se, että ihmisiä oli kehotettu pysymään kotona.

Satakunnassa kotihälytyksiä oli perjantain ja lauantain välisenä yönä yhteensä 12 kappaletta. Näistä neljä liittyi perheväkivaltaan, neljä meteliin ja viisi häiriköivään henkilöön.

Varsinais-Suomessa kotihälytyksiä oli 33, joista kymmenessä oli kyse perheväkivallasta. 13 liittyi meteliin ja kymmenen häiritsevään henkilöön.

Varsinais-Suomessa poliisia on koko vapun ajan työllistänyt vapunaattona iltapäivällä tietoon tullut nuoreen mieheen kohdistunut ampuminen Turussa. Asiasta tiedotetaan lisää lauantaina iltapäivällä.

Poliisi puhutti perjantain ja lauantain välisenä yönä kahta nuorehkoa miestä Porin Satakunnankadulla. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä toiselta mieheltä löytyi pistooli ja toiselta mieheltä vähäinen määrä huumausainetta. Asiaa tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Yleisesti ottaen Lounais-Suomessa vappu sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Kadut, puistot ja jokirannat olivat pääsääntöisesti tyhjiä koko alueella.

Poliisin tietoon ei tullut vapun aikana autojen tai mopojen kokoontumisajoja Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Poliisin tiedotteen mukaan viranomaisten suosituksia kokoontumisrajoituksista noudatettiin hyvin. Poliisin havaitsemat kokoontumiset olivat yksittäisiä ja niihin puututtiin neuvoin ja kehotuksin.