1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Nainen yritettiin tappaa vappupäivänä Kotkassa – poliisi tutkii törkeitä pahoinpitelyjä Imatralla ja Kouvolassa

Poliisi on pidättänyt nuoren miehen epäiltynä naisen tapon yrityksestä Kotkassa.

Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Kaakkois-Suomessa vapun vietossa on sattunut useita vakavia rikoksia. Kotkassa poliisi hälytettiin vappupäivänä yksityisasuntoon Kotkansaarelle, josta poliisi löysi sisälle päästyään elottoman naisen.

Naista elvytettiin paikan päällä ja hänet kuljettiin Kymenlaakson keskussairaalaan. Naisessa oli pahoinpitelyyn viittaavia kuristusvammoja. Poliisi otti asunnosta kiinni miehen, jota epäillään tapon yrityksestä.

Mies on pidätetty ja häntä esitetään vangittavaksi alkuviikosta. Molemmat henkilöt ovat syntyneet 1990-luvulla.

Lisäksi Haminassa mies kuoli vappujuhlissa tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena.

Imatralla törkeä pahoinpitely

Imatralla poliisi tutkii lauantaina tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä. Noin 30-vuotiasta naista pahoinpideltiin lyömällä ja muun muassa ampumalla mahdollisilla kuula-aseilla. Tekijöiksi epäillään samalta paikkakunnalla asuvaa miestä ja naista.

Uhria oli kuljetettu illan aikana henkilöautossa Imatralla ja häneltä oli vaadittu rahaa. Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä tapahtumaan liittyen ja jatkaa asian selvittelyä kuulusteluilla.

Kouvolassa törkeä pahoinpitely

Myös Kouvolassa poliisi tutkii törkeää pahoinpitelyä. Vappuaaton ja -päivän välisenä yönä miestä pahoinpideltiin porraskäytävässä Kouvolan keskustassa sijaitsevalla Torikadulla kello kahden aikaan.

Poliisi löysi henkilön porraskäytävästä makaamasta ja hänellä todettiin vamma, jonka epäillään syntyneen pahoinpitelyn seurauksena. Kouvolan poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta ja pyytää toimittamaan mahdolliset tiedot rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vihjepuhelimeen 050 4479574.

Lisäksi poliisi sai ilmoituksen viidestä muusta pahoinpitelystä Lappeenrannan ja Imatran alueella. Uhreiksi joutuivat sekä tekijöille läheiset että vieraat henkilöt.

Useita rattijuoppoja liikkeellä

Vappuviikonloppuna Lappeenrannan ja Imatran seudulla oli liikkeellä myös useita rattijuoppoja. Poliisi tapasi liikenteessä yhteensä kymmenen kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta. Osan kuljettajista epäillään nauttineen huumausaineita. Tämän lisäksi osaa kuljettajista epäillään myös muista liikennerikoksista.