Kokemattomat kuljettajat kaahailleet Torniossa – hurjimmilla nopeutta yli 180 km/h

Poliisi muistuttaa, että nuorten vakaville liikenneonnettomuuksille tyypillisiä piirteitä ovat nuori mies ratissa, kova vauhti ja viikonloppu.

ylinopeus
Kemi-Tornio-moottoritie.
Poliisi on mitannut viime päivinä Kemi-Tornio -moottoritiellä kovimmillaan 180 kilometrin tuntinopeuksia. Arkistokuva.Risto Koskinen / Yle

Kokemattomat kuljettajat ovat kaahailleet kovia ylinopeuksia viime päivinä Torniossa. Poliisin mukaan se on joutunut puuttumaan useisiin tapauksiin, joissa kuljettajat on määrätty ajokieltoon kovien ylinopeuksien vuoksi.

Viime päivinä tapauksia on ollut yhteensä neljä, joista kahdessa kyseessä oli törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Pahimmillaan nopeutta on ollut moottoritiellä yli 180 kilometriä tunnissa.

Kaikissa tapauksissa kuljettaja on ollut liikenteessä kokematon nuori henkilö – ajokieltoon määrätyt olivat kaikki alle kaksikymppisiä.

Liikenneryhmän kokenut ylikonstaapeli Jorma Lantto muistuttaa poliisin tiedotteessa, että kokematon kuljettaja yhdessä kovan vauhdin ja kesäviikonlopun kanssa on tyypillinen piirre nuorten vakaville liikenneonnettomuuksille.

Lantto toivookin, että asia otettaisiin esille myös nuorten kotona.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).