Oulun keskustaan tulee uusi pätkä kävelykatua – Kirkkokadusta lämmitetään yksi korttelinväli lisää

Uusi kävelykatualue tulee välille Saaristonkatu–Albertinkatu.

kävelykadut
Otettu 18.6.2019
Kirkkokatua muutetaan kävelykaduksi Pekurinkorttelista alkaen aina Mannerheimin puiston kulmille asti. Saneeraustyön aikaiset liikennejärjestelyt tulevat hidastamaan liikennettä Saaristonkadulla välillä Isokatu–Torikatu. Kuvituskuva.Taneli Kärki / Yle

Oulussa pätkä Kirkkokatua muuttuu kävelykaduksi syksyyn mennessä.

Kirkkokatu välillä Saaristonkatu–Albertinkatu muuttuu sulana pidettäväksi kävelykatualueeksi. Myös Saaristonkadun ylittävä suojatie muuttuu sulana pidettäväksi.

Saaristonkadun ajoneuvoliikenne Kirkkokadun risteyksessä ohjataan yhdelle kaistalle jo tämän viikon aikana. Tämä järjestely on voimassa elokuun alkuun saakka. Risteysalueen liikennevalot eivät ole käytössä työaikana.

Liikenne tulee tuolla kohdin Saaristonkatua hidastumaan ja autoilijoita suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.

Varsinainen kadun korjaus- ja uusimistyö alkaa viikon päästä. Koko korjattava alue Kirkkokadulla on väli Saaristonkatu–Sepänkatu. Läpikulku estyy kyseisellä katuosuudella ja ainoastaan tonteille ajo ja työmaa-ajo on sallittu.

Työmaan pääurakoitsija on Oulun kaupungin Infra liikelaitos. Työt toteutetaan yhteistyössä Oulun Energian ja teleoperaattoreiden kanssa.

Saneerauksessa peruskorjataan vesihuoltoverkosto sekä uusitaan kadun rakennekerrokset ja pintarakenteet koko kadun poikkileikkausleveydeltä. Urakkaan kuuluu myös kaukolämpö-, valaistus-, sähköverkko- ja tietoliikennetöitä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)