1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hammashuolto

Suun terveydenhuollon henkilökuntaa ei lomauteta Oulussa – hammashoitoloiden toimintaa joudutaan kuitenki rajoittamaan

Oulun kaupungissa suun terveydenhuollon rajoitukset astuvat voimaan 18. toukokuuta ja he kestävät koko kesän.

Oulun kaupunki supistaa suun terveydenhuollon toimintaa, jotta saadaan suojattua sekä asiakkaita että henkilökuntaa korona-aikana. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Oulun kaupunki on välttynyt lomautuksilta suun terveydenhuollossa. Tätä koskevat yt-neuvottelut päättyivät 29. huhtikuuta.

Suun terveydenhuoltoa aiotaan kuitenkin rajoittaa Oulussa 18. toukokuuta lähtien, ja rajoitukset ovat voimassa 30. elokuuta saakka.

Esimerkiksi kiireellinen ja puolikiireellinen perushammashuolto supistetaan noin puoleen normaalista. Hoito on hajautettu viiteen toimipisteeseen Oulussa: Dentopoliksen lisäksi toiminnassa ovat Haukiputaan, Kiimingin, Kaakkurin ja Tuiran hammashoitolat.

Hoidon hajauttaminen viiteen toimipisteeseen ehkäisee epidemian leviämistä henkilökunnan keskuudessa.

Erikoishammaslääkärit palvelevat vain kiireellisissä ja tarpeellisissa tapauksissa, ja oikomishoidossa tehdään välttämättömät kontrollit. Opetushammashoitola on suljettu kesä–heinäkuussa ja senkin toimintaa on muina aikoina rajattu.

Vaikka henkilöstön työt vähenevät, lomautuksilta vältytään, sillä esimerkiksi hammaslääkärit ja hammashoitajat voivat pitää lomapäiviään kesän aikana. Myös siirrot muihin tehtäviin ovat mahdollisia ja niitä on toteutettu jo suuhygienistien osalta.

Töiden väheneminen koskee 104 suuhygienistiä, hammashoitajaa tai hammaslääkäriä.

Oulun kaupunki rajoittaa suun terveydenhuoltoa ehkäistäkseen koronaviruksen leviämistä. Suun terveydenhuollossa kärsitään muun muassa suojainpulasta.

Kaupunki tarkastelee tilannetta uudestaan elokuun aikana.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)