Saimaan lisäjuoksutus tuotti toivotun tuloksen – vedenkorkeus ei ehtinyt ylittää normaalin ylärajaa

Saimaan lisäjuoksutus on päättynyt, sillä sen avulla Saimaan vedenkorkeutta saatiin alennettua 12 senttimetriä verrattuna normaalijuoksutuksen mukaiseen vedenkorkeuteen.

Saimaa
Näkymä keväiselle Saimaalle Lappeenrannan sataman kohdalta.
Saimaan vedenpintaa alennettiin lisäjuoksutuksilla, jotka on nyt muutettu takaisin normaalijuoksutukseen.Mikko Savolainen / Yle

Saimaan lisäjuoksutus on päättynyt.

Eilen eli sunnuntaina päättyneellä lisäjuoksutuksella Saimaan vedenkorkeutta saatiin alennettua 12 senttimetriä normaalijuoksutuksen mukaiseen vedenkorkeuteen verrattuna. Saimaan vedenkorkeus ei siis ehtinyt ylittää juoksutussäännön mukaista normaalin ylärajaa.

Saimaan ja Vuoksen juoksutussäännön mukainen lisäjuoksutus aloitettiin helmikuun loppupuolella.

Ennusteiden mukaan vedenkorkeuden ei pitäisi lähiaikoina nousta Saimaan ja Vuoksen juoksutussäännön mukaisen normaalirajan yläpuolelle. Juoksutussäännön mukaan lisäjuoksutus on tällaisessa tilanteessa lopetettava.

Saimaan juoksutus toteutetaan tästä päivästä eli maanantaista normaalijuoksutuksena. Juoksutuksen viikkokeskiarvo on 680–690 kuutiometriä sekunnissa.

Lisäjuoksutuksilla pyrittiin välttämään tilanne, jossa kevään ja kesän sateet nostaisivat Saimaan vedenkorkeuden haitalliselle tasolle.